5 dagar på cykelsemester! - Del 2

Allmänt, Resor / Bowral, Resa, bike, bikepacking, cykelresan, cykling, touring / Permalink / 0
Dag 3 vaknade vi upp på campingen i Killalea State Park efter en bra natts sömn. Bra för att vara i ett tält i alla fall. Mitch lagade frukost till oss (gröt) medan jag packade ihop allt inne i tältet. Sedan efter vad som kändes som en lång tid för att packa tillbaka allt på cyklarna igen så var vi på väg mot Bowral. Jag var lite nervös för jag visste att den här dagen skulle vara den tuffaste och längsta. Första timmen på cykeln var så himla härlig. Vi cyklade igenom så fina landsvägar och det var så grönt överallt. Men vi såg berget komma närmre och närmre och när Mitch sa "Are you ready to climb that?" så kände jag bara "absolut inte!". Men det är verkligen bara att trampa på, man måste ju komma fram och det går ju inte att ge upp och bara lägga cykeln i diket. Något jag faktiskt var nära på att göra några timmar senare. Det kändes som att backarna aldrig tog slut. Min kropp hade verkligen ingen mer kraft och vissa branta bitar kunde jag bara trampa så sakta att cykeln nästan välte. Jag är så tacksam för att det inte var sol och 30 plusgrader den här dagen för då vet jag inte hur jag hade orkat. Vi började cykla klockan 9 på morgonen och kom fram i Bowral runt 3 tiden på eftermiddagen. Det som tog sån tid var att komma upp för Jamberoo Pass. Det var garanterat den största fysiska utmaningen jag gjort i mitt liv. Cyklister som cyklar ofta och på en lätt kolfibercykel säger till och med att det är en riktigt tuff "climb". Kan ni då tänka er mig på en touringcykel med full packning (min cykel vägde 18 kg!) och som inte är en cyklist som tränar ofta? Ja, då förstår ni varför det tog ett tag att cykla upp. Själva Jamberoo pass är ca 10 km och medellutningen är under hela avståndet 6,1% lutning. Men det värsta var att när man kommit upp till toppen av berget så slutar det inte där. Cyklingen därifrån var inte lätt den heller och eftersom jag hade noll energi kvar och vi fortfarande hade 50 km kvar tills målet så bröt jag nästan ihop. Just där och då var jag nära på att hålla upp tummen till första bästa van eller truck och fråga om jag fick lägga cykeln där bak och om dom kunde köra mig till Bowral, haha! 
 
Men istället trampade jag på med pepp från Mitch som var så duktig och peppade mig igenom den här dagen. För det var inte lätt för honom som hade en cykel som vägde 35 kg att hoppa av och bokstavligen puttstarta mig varenda gång jag behövt stanna mitt i en brant backe. Så brant var det i vissa delar! Vi stannade på kända Robertson Pie shop och åt en vegetarisk paj och där och då bestämde vi oss för att INTE campa den natten. Vi bokade ett hotel genom min mobil medan vi åt. Det kändes som rätt beslut där och då eftersom vi var så trötta och verkligen ville duscha och sova i en säng! Bra träning inför vår långa resa! Vi vet nu att vi inte kan planera för långa avstånd då vi har dagar med mycket berg och branta backar att ta oss upp för. 
 
Det var en OTROLIG känsla att rulla in i Bowral efter en så lång och tuff dag. Jag har aldrig varit så lättad över att komma fram till en destination. Jag hoppade rätt in i duschen och sen gick vi inte till stan där vi drack några väldigt välförtjänade öl och en god middag. Totalt cyklade vi 73 km dag 3 och vi cyklade upp för 1300m! 
 
Den vackra landsvägen vi cyklade på dag 3 på morgonen. 
 
Den här bilden visar mina känslor när Mitch frågade "How are you going?" efter halvvägs upp för berget haha! 
 
Uppe på toppen!
 
Hur läskigt är inte det här?! Den satt på en liten busshållsplats vi stannade vid för att dricka vatten!
 
Vi insåg här att vi båda råkat packa outfits som såg exakt likadana ut! Men eftersom vi båda bara packat en var så var det inte så mycket att göra åt saken, hehe.
 
Dag 4 vaknade vi upp i Bowral och hade vår efterlängtade chilldag! Vi checkade ut från vårt hotell och sen cyklade vi in till stan där vi åt frukost på ett café. Efter det cyklade vi till en park där vi låg i några timmar och tog det lugnt i skuggan. På eftermiddag checkade vi in på vad som var Mitch överraskning till mig som belöning för allt cyklande nämligen Peppers i Bowral. Det är ett gammalt herrgårdsliknande hotel och det var verkligen lyx efter campingen och vårt billiga motel nätterna innan. Det finns inte så mycket intressant att skriva om den här dagen eftersom vi tog det så lugnt. Vi åt middag inne i Bowral på kvällen och dagen efter åt vi en riktigt god hotellfrukost innan vi tog tåget tillbaka till Sydney. Hemma i Sydney så cyklade vi sedan hem från centralstationen. Det var så coolt att cykla in på vår gata efter att ha cyklat hemifrån 5 dagar tidigare i den andra riktningen. 
 
Vi lärde oss massor på den här resan men i övrigt så kände vi att vi hade det mesta vi behöver inför den stora resan i år. Vi saknar bara lite små saker innan vi är helt redo. Men framför allt så var vi båda glada över att vi båda tyckte om att resa på det här sättet. Det hade ju varit illa om vi hade hatat det eller om vi hade bråkat hela tiden. Men vi hade så kul tillsammans och vi blev bara ännu mer taggade inför vår Europaresa om några månader! 
 
Frukost i Bowral
 
Chill i parken och med gott fika!
 
Incheckade på Peppers!
 
Jag var tvungen att stanna i Moore Park hemma i Sydney och ta den här bilden på Sydney. Det kändes så häftigt att cykla hem efter så många dagar borta helt utan bil. 
 
Till top