Följ cykelresan från Italien till Sverige på Instagram!

Allmänt, Resor / Resa, cykelresan, cykla, instagram, pedallingnorth / Permalink / 0
Jag har äntligen haft tid att sätta mig in i det här hur det fungerar med ett delat instagramkonto. Vi har pratat mycket om hur vi vill dela med oss av resan medan vi är ute och cyklar. Jag är ju van vid formatet att blogga, men kunde också tänka mig videos osv men sedan när vi tänkt igenom vad som faktiskt skulle krävas för att redigera videos, ladda upp och tiden det skulle ta men också framför allt all extra utrustning vi måste bära med oss i form av laptop och hårddisk osv. Så vi kom tillslut fram till att det bästa och enklaste (och roligaste) alternativet är att ha ett gemensamt instagramkonto som vi istället lägger all energi på att hålla uppdatertat istället för att försöka att överuppdatera på flera olika plattformar. Jag känner redan nu att jag nerprioriterar bloggen framför instagram och att jag ofta bara känner för att blogga när jag kan sitta ner en längre stund framför datorn. Alla som bloggar vet att det tar tid, det är inte bara att sätta sig ner och slänga ihop något. Det ska laddas upp bilder, skrivas något vettigt och sedan granska och publicera. Jag kanske är för kräsen men jag vill hellre ha färre inlägg med något typ av innehåll än att bara publicera något för sakens skull. 
 
En stor del av resan kommer ju att vara att just stänga av all den här "pressen" av att hålla sig så himla uppdaterad och ständigt uppkopplad. Jag ser nästan mest fram emot att lägga ifrån mig telefonen i ett halvår och inte vara så beroende av att se vad andra gör. Men jag vill ju däremot ABSOLUT dela med mig av vart vi är och allt häftigt vi får uppleva längs vägen på vårt äventyr. Inte bara för oss själva som dokumentation senare men också för vänner och familj och andra nyfikna som undrar vad vi håller på med. 
 
Så om ni vill följa vårt äventyr som börjar om ca 2 månader så får ni jättegärna följa oss på Instagram. Det var tillslut mitt namnförslag som vann. Mitch förslag innehåll ord som typ carryshitolympics (syftar på att bära mycket saker, haha inget annat) och typ in it for the pizza osv. Jag vägrade på båda men som ni ser i beskrivningen så fick han lite av sina förslag igenom på annat sätt, haha! 
 
 
Ni hittar oss under namnet pedalling.north eller så kan ni klicka här. 
 

5 dagar på cykelsemester! - Del 2

Allmänt, Resor / Bowral, Resa, bike, bikepacking, cykelresan, cykling, touring / Permalink / 0
Dag 3 vaknade vi upp på campingen i Killalea State Park efter en bra natts sömn. Bra för att vara i ett tält i alla fall. Mitch lagade frukost till oss (gröt) medan jag packade ihop allt inne i tältet. Sedan efter vad som kändes som en lång tid för att packa tillbaka allt på cyklarna igen så var vi på väg mot Bowral. Jag var lite nervös för jag visste att den här dagen skulle vara den tuffaste och längsta. Första timmen på cykeln var så himla härlig. Vi cyklade igenom så fina landsvägar och det var så grönt överallt. Men vi såg berget komma närmre och närmre och när Mitch sa "Are you ready to climb that?" så kände jag bara "absolut inte!". Men det är verkligen bara att trampa på, man måste ju komma fram och det går ju inte att ge upp och bara lägga cykeln i diket. Något jag faktiskt var nära på att göra några timmar senare. Det kändes som att backarna aldrig tog slut. Min kropp hade verkligen ingen mer kraft och vissa branta bitar kunde jag bara trampa så sakta att cykeln nästan välte. Jag är så tacksam för att det inte var sol och 30 plusgrader den här dagen för då vet jag inte hur jag hade orkat. Vi började cykla klockan 9 på morgonen och kom fram i Bowral runt 3 tiden på eftermiddagen. Det som tog sån tid var att komma upp för Jamberoo Pass. Det var garanterat den största fysiska utmaningen jag gjort i mitt liv. Cyklister som cyklar ofta och på en lätt kolfibercykel säger till och med att det är en riktigt tuff "climb". Kan ni då tänka er mig på en touringcykel med full packning (min cykel vägde 18 kg!) och som inte är en cyklist som tränar ofta? Ja, då förstår ni varför det tog ett tag att cykla upp. Själva Jamberoo pass är ca 10 km och medellutningen är under hela avståndet 6,1% lutning. Men det värsta var att när man kommit upp till toppen av berget så slutar det inte där. Cyklingen därifrån var inte lätt den heller och eftersom jag hade noll energi kvar och vi fortfarande hade 50 km kvar tills målet så bröt jag nästan ihop. Just där och då var jag nära på att hålla upp tummen till första bästa van eller truck och fråga om jag fick lägga cykeln där bak och om dom kunde köra mig till Bowral, haha! 
 
Men istället trampade jag på med pepp från Mitch som var så duktig och peppade mig igenom den här dagen. För det var inte lätt för honom som hade en cykel som vägde 35 kg att hoppa av och bokstavligen puttstarta mig varenda gång jag behövt stanna mitt i en brant backe. Så brant var det i vissa delar! Vi stannade på kända Robertson Pie shop och åt en vegetarisk paj och där och då bestämde vi oss för att INTE campa den natten. Vi bokade ett hotel genom min mobil medan vi åt. Det kändes som rätt beslut där och då eftersom vi var så trötta och verkligen ville duscha och sova i en säng! Bra träning inför vår långa resa! Vi vet nu att vi inte kan planera för långa avstånd då vi har dagar med mycket berg och branta backar att ta oss upp för. 
 
Det var en OTROLIG känsla att rulla in i Bowral efter en så lång och tuff dag. Jag har aldrig varit så lättad över att komma fram till en destination. Jag hoppade rätt in i duschen och sen gick vi inte till stan där vi drack några väldigt välförtjänade öl och en god middag. Totalt cyklade vi 73 km dag 3 och vi cyklade upp för 1300m! 
 
Den vackra landsvägen vi cyklade på dag 3 på morgonen. 
 
Den här bilden visar mina känslor när Mitch frågade "How are you going?" efter halvvägs upp för berget haha! 
 
Uppe på toppen!
 
Hur läskigt är inte det här?! Den satt på en liten busshållsplats vi stannade vid för att dricka vatten!
 
Vi insåg här att vi båda råkat packa outfits som såg exakt likadana ut! Men eftersom vi båda bara packat en var så var det inte så mycket att göra åt saken, hehe.
 
Dag 4 vaknade vi upp i Bowral och hade vår efterlängtade chilldag! Vi checkade ut från vårt hotell och sen cyklade vi in till stan där vi åt frukost på ett café. Efter det cyklade vi till en park där vi låg i några timmar och tog det lugnt i skuggan. På eftermiddag checkade vi in på vad som var Mitch överraskning till mig som belöning för allt cyklande nämligen Peppers i Bowral. Det är ett gammalt herrgårdsliknande hotel och det var verkligen lyx efter campingen och vårt billiga motel nätterna innan. Det finns inte så mycket intressant att skriva om den här dagen eftersom vi tog det så lugnt. Vi åt middag inne i Bowral på kvällen och dagen efter åt vi en riktigt god hotellfrukost innan vi tog tåget tillbaka till Sydney. Hemma i Sydney så cyklade vi sedan hem från centralstationen. Det var så coolt att cykla in på vår gata efter att ha cyklat hemifrån 5 dagar tidigare i den andra riktningen. 
 
Vi lärde oss massor på den här resan men i övrigt så kände vi att vi hade det mesta vi behöver inför den stora resan i år. Vi saknar bara lite små saker innan vi är helt redo. Men framför allt så var vi båda glada över att vi båda tyckte om att resa på det här sättet. Det hade ju varit illa om vi hade hatat det eller om vi hade bråkat hela tiden. Men vi hade så kul tillsammans och vi blev bara ännu mer taggade inför vår Europaresa om några månader! 
 
Frukost i Bowral
 
Chill i parken och med gott fika!
 
Incheckade på Peppers!
 
Jag var tvungen att stanna i Moore Park hemma i Sydney och ta den här bilden på Sydney. Det kändes så häftigt att cykla hem efter så många dagar borta helt utan bil. 
 

5 dagar på cykelsemester! - Del 1

Allmänt, Resor / Camping, bike, bikepacking, cykelresan, touring / Permalink / 0
Vi var borta på vår cykelresa från juldagen den 25:e till fredagen den 29:e förra veckan. Det var en konstig känsla att cykla iväg klockan 6.00 på morgonen från vår lägenhet i Sydney med all packning på cyklarna. Det var helt dött i alla områden vi cyklade igenom först eftersom det var tidig juldagsmorgon och det är då alla familjer är inomhus och öppnar paket. Dessutom duggregnade det och var superblåsigt ute så det var verkligen bara vi och några få bilar ute på vägarna. 
 
Dag 1 cyklade vi från Sydney till Wombarra (ca 70km) som ligger strax ovanför Wollongong. Det var en lång rutt och några tuffa backar i Royal National Park på vägen dit. När vi kom till vårt Airbnb vid 13-tiden så var jag rätt slut och var så taggad på att sitta och ta det lugnt en hel eftermiddag. Vilket var precis vad vi gjorde. Vår Airbnb host var så gullig och hon såg hur trötta vi var och sa åt oss och gå och sätta oss på den mysiga verandan och sen serverade hon kaffe till oss. Det var så gott efter en lång dag på cykeln! Vi hade en mysig juldag resten av dagen. Vi gick ner till stranden på en promenad och sen lagade vi en enkel pastamiddag som vi åt ute på altanen. Perfekt juldag med andra ord. 
 
 
Innan vi cyklade upp för den brantaste backen i Royal national park. Något som skulle visa sig vara ingenting mot de backarna vi cyklade upp för dag 3! 
 
 
Stranden i Wombarra som låg precis nedanför vårt Airbnbställe.
 
 
Dag 2 var en rätt så enkel dag rent cykelmässigt. Vi cyklade ca 50 km från Wombarra till Killalea naturreservat söder om Shellharbour. Vi skulle campa den natten så vi var mest nervösa över att det skulle regna hela eftermiddagen då det var mörka tjocka moln som hängde över oss under hela cykelturen från Wombarra till Shellharbour. Men vi hade tur med vädret igen. Det är faktiskt mycket skönare att cykla och vara utomhus i molnigt väder här istället för sol och 30 plusgrader, speciellt när man ska sova i ett tält. Jag sov så himla bra den här natten i tältet just för att det var perfekt temperatur och man kan ligga med sovsäcken som ett täcke istället för en uppzippad burrito. Jag hatar att sova instängd och när det är för kallt och man måste ligga instängd hela natten sover jag alltid jättedåligt.
 
Campingplatsen vi sov på var så himla mysig! Den låg i en stort naturreservat och det bästa var att det var en rätt så liten campingplats så det var inte så mycket folk och det kändes inte trångt alls vilket vi trodde att det skulle vara med tanke på att det var jullov och fullbokat överallt. Det var så bekvämt för den hade hyfsat fräscha toaletter, dusch och utomhuskök med dricksvatten, varmvatten att diska i osv. Så jämfört med alla campingupplevelser vi haft förra året som alla varit väldigt "in the wild" så var det här väldigt bekvämt. Vi lagade en väldigt enkel curry till middag. Vi köpte en färdig sås, lite grönsaker och ris som man värmer upp i pannan. Det gäller ju att göra det så enkelt för sig som möjligt när man campar OCH måste bära alla ingredienser från affären på cykeln. 
 
Första natten sov vi i bukten högst upp till höger.
 
En av höjdpunkterna på resan var den här brunchen. Jag var så hungrig och sugen på massor med grönsaker och nyttigheter efter dag 1 som bara bestod av gröt, muslibars och pasta. Så vi blev så glada när vi såg att Wollongong har en utav våra favoritcaféer, nämligen Raw som vi ofta går till i Queensland. Vi beställde vegan breakfast plate och varsin juice packad med nyttigheter. Efteråt kände jag mig mycket mer redo för en dag på cyklen. 
 
Vår lilla campingplats, innan vi satte upp tältet så klart. 
 
En liten 5 minuters promenad bort från campingen kunde man gå ner till den här fina stranden. Det var däremot för kallt för att bada men det var härligt att gå på en promand längs stranden innan vi lagade middag.
 
Middagsprep med vårt lilla campingkök. 
Till top