Helgen i bilder

Allmänt, Mat / Helg, Mat, Mys, Vegan, bebis, eco, lunch / Permalink / 0
 
I lördags morse mötte jag upp med några tjejkompisar från jobbet varav en som nyligen har fått barn. Vi har inte hunnit träffa hennes lilla prins än så det var så kul att äntligen få träffa honom. Det är ju omöjligt att inte bli kär i en sån här liten goding! 
 
I Glebe var det under helgen en liten festival på huvudgatan som hette 'Vegan Day Out'. Den anordnades av en butik som heter The Cruelty Free shop och tillsammans var det flera butiker och caféer som hade specialpriser på produkter och menyer. Så vi passade på att äta lunch på ett mysigt fik och sen handlade vi lite veganska produkter vi letat efter i andra butiker. 
 
Hemma försökte jag kopiera en kokosmilkshake som vi älskar från ett ställe som heter Soul Burger. Men det gick sådär. Vi hittade ingen kokosmjölksbaserad glass så jag köpte soyabaserad glass men det var verkligen ingen höjdare. Vi hittade däremot glassen vi först var ute efter i Glebe som är SÅ god så nästa gång jag testar hoppas jag att den blir lika god som på Soul Burger. 
 
I söndags eftermiddag var det superfint väder och 26 grader ute. Så efter vi varit i Glebe så åkte vi förbi Eco Living Fair som anordnades av Randwick Council. Vi åkte mest dit i brist på annat att hitta på som var utomhus. Men det visade sig vara mest en familjegrej då det var mest barnaktiviteter. De produkter som såldes så som återanvändbara grönsaks/fruktpåsar, bambuprodukter osv har vi redan och dessutom vart jag rätt så irriterad då det serverades dryck och mat med plastmuggar, plastbestick och kaffe i take awaymuggar. Alla food trucks serverade mest kötträtter och det kan också irritera mig att man inte tar chansen att promota mer vegetariskt då man vet att kött är en av de värsta miljöbovarna. Men men man ska ju vara glad att kommunen i alla fall anordnar event som de här då det får folk att tänka till. Och man måste ju börja någon stans :) 
 
Slänger in en sista bild på min lunch igår på jobbet. Det var så himla gott att jag var tvungen att fota. Det är pitabrödswrap med hummus med citronsaft, skivad gurka, ugnsrostad blomkål som är kryddad med kummin och paprikakrydda och sallad. Jag åt två av de här goda små wrapsen och en fruktsallad. Jag önskar att jag kunde ha med mig så här god lunch till jobbet varje dag.
Till top