Helgen i bilder

Allmänt, Mat / Permalink / 0

Det har varit en lugn och skön helg den här helgen vilket var precis vad jag kände för. Jag har haft massor med aktiviteter och träffat vänner senaste två veckorna både på vardagar och helgen så jag såg faktiskt fram emot att ha en hel lördag för mig själv. Mitch gjorde ett välgörenhetscykellopp från Bondi till Berry så han spenderade natten där nere. 

 
 
Min favorit helgfrukost hemma är bröd köpt från bageriet med avokado och flingsalt. Till det brukar jag också ha en liten skål med färsk frukt, müsli och mandelmjölk och en mix av lite nötter beroende på vad vi har hemma. I helgen testade jag att dricka matchaté istället för kaffe och jag klarade faktiskt hela helgen utan kaffesug. Det vore intressant att se om det fungerar på vardagarna där emot när jag går upp tidigt och måste prestera på en gång. Tåls att testas kanske?
Min nya favoritprodukt är det här "smöret" som inte innehållet några animaliska produkter. Det smakar faktiskt riktigt gott och mer smörigt än de flesta dåliga smör som säljs här i Australien. Jag tycker att det här smakar bättre än de flesta billiga smör här. Den här är gjord på bland annat kokosnötsolja.
 
Lite grönkål och morötter på tork efter att de tvättats. Jag lagade en jättegod jordnötsgryta till middag i lördags och den innehöll all den här grönkålen. Jag var lite tveksam om det ens skulle få plats i kastrullen men den kokades ner snabbt. Riktigt gott blev det!
Jag älskar den här typen av morötter. Jag vet inte vad man kallar dom i Sverige men här kallas dom för "dutch carrots" och dom är så goda att ha som snacks med rödbetshummus. Jordgubbar är superbilligt just nu så det passar jag på att köpa mycket av. Som ni ser så har dom inte förstått än här att det går att packa jordgubbarna i papperskartonger som i Sverige utan allt kommer i plastförpackningar. Så himla onödigt!
 
I fredags åt vi middag med Mitch systrar och deras pojkvänner. Det var första gången vi åt middag tillsammans bara syskonen med partners utan deras föräldrar där. Det var väldigt trevligt och det känns väldigt vuxet nu att alla Mitch syskon har partners och att vi kan ha ordna middagar tillsammans. När jag träffade Mitch så var hans yngsta syster 16 år, så mycket har hänt sedan dess.
Varje par ansvarade för att ta med varsin rätt och jag och Mitch ansvarade för varmrätt. Vi lagade en vegansk pasta som alla älskade. Det var rostade cocktailtomater med valnötspesto med en mix av vanlig pasta och färsk zucchinipasta. På toppen är det "nutritional yeast" vilket är en vanlig produkt att använda i vegansk matlagning för att ersätta ost. Den gör att det blir väldigt krämigt och gott!
 
Till top