Galna familjen

Allmänt / Permalink / 1

Klockan är inte ens 12 på dagen men den här söndagen har redan varit rätt så aktiv på Mitch sida av familjen. Jag var nere i centennial park imorse från klockan 7.30 för att heja på Mitch yngsta syster som sprang sitt första marathon idag! Det var perfekt springväder för alla löpare idag, strålande sol och runt 15 grader. Efter att jag hejat på yngsta syrran så fick jag rapport ifrån hans andra syster som är nere i Melbourne med Mitch och hennes pojkvän som är där för att tävla i ett lopp i Lorne som går längs Great Ocean Road. Jag fick precis en update från mållinjen där Mitch cyklade i mål med "the leading bunch" vilket betyder att hon kommer att placera sig väl. Han är så jäkla grym med sin cykling just nu. Han har precis fått erbjudande om att gå med i en ny klubb och fortsätter han i den här takten så är han på gränsen till professional. Något som jag vet vore en dröm för honom att få tävla i den kategorin. 


Mitch är den andra ifrån höger i vit hjälm, bakom personen med nummer 9 på tröjan :) Det här är vid startlinjen imorse.
Heja heja! Nere i parken imorse där jag hejade på Mitch yngsta syster!
Min smarriga middag igår. Vegan fajitas som innehöll ugnsbakad och marinerad tofu, bön/lök/paprika mix, salsa, guacamole, vegansk ost och koriander. Jag åt tre stycken! Snacka om att jag var proppmätt efteråt!

Vegan Chocolate Chip Cookies

Allmänt, Mat / Baka, Mums, Vegan, chip, chocklad, chocolate, cookies, flourless / Permalink / 3
Jag måste börja det här inlägget med att skriva WOW vilka goda kakor jag precis bakade. Jag har velat testa det här receptet ett tag och idag hade jag äntligen tid att testa dem. Kakorna är 100% veganska och innehåller inget mjöl eller olja. Man kan ju aldrig kalla något med socket nyttigt men jag kan nog våga säga att de här kakorna kan man äta en utav utan dåligt samvete eftersom dom inte innehåller vitt socker, mjöl, vanligt kakao eller ägg. 
 
Ett nytt veganknep som jag lärt mig är att vätskan i kikärtskonservburkar fungerar som äggersättare i många recept. Jag har läst flera veganska recept som innehållit det och tänkt att det låtit jättekonstigt att ha i kikärtsvatten. Men vilken TUR att jag provade. Det här var utan tvekan de godaste chocolate chip kakorna jag någonsin bakat. Dom är både knapriga och härligt sega på samma gång. Dom innehåller bara 8 ingredienser och när man väl börjar laga mycket veganskt hemma så är det här ingredienser man ofta har hemma. Jag behövde bara gå och handla baking soda, allt annat hade vi som tur var redan. 
 
Alla ingredienser man behöver. Det är havssalt i den lilla gråa skålen om ni undrade :) Eftersom jag bara behövde vätskan från kikärtorna så kommer jag ugnsrosta dom knapriga ikväll och ha som extra topping på min middag som är rester från igår då vi åt fajitas (veganska såklart, inte med kyckling).
 
Mitch kommer att dö av lycka när han kommer hem till dom här i övermorgon när han kommer hem ifrån sin cykelhelg i Melbourne :)

Vegansk lasagne

Allmänt, Mat / Permalink / 1

Ett utav våra favoritrecept sedan förr var en vegetarisk lasagne från kokboken 'Nyfiken Grön' och jag har saknat den lite sedan vi slutade äta ost. Så jag bestämde mig för att experimentera lite och se om jag kunde ersätta mejeriprodukterna med veganska alternativ. 


Vilken tur att jag vågade testa för resultatet blev så gott! Det smakade exakt likadant om inte ännu krämigare tack vare kokosmjölken! Det var tre mejeriprodukter i originalreceptet som jag ersatte: 

- Fetaost = Vegansk fetaost som man numera kan köpa på Woolworths i Sydney
- Créme fraiche = Vegansk cream cheese som jag hittade i en vegansk butik i Glebe. 
- Mjölk = Kokosmjölk 

Jag kände mig så nöjd när vi båda mumsade i oss lasagnen och att den blev så god och vi kunde äta den med väldigt gott samvete! Det är så kul att hitta nya sätt att laga mat på. Man behöver inte säga hej då till sina gamla favoriträtter, man får bara hitta ett nytt sätt att laga dom på. Och jag lovar att det känns så bra i kroppen när man äter en måltid medveten om att inte ett enda djur har lidit för att jag har lagat den här måltiden. 
Till top