Bästa starten på dagen

Allmänt, Mat / Frukost, Hälsomat, Mat, Nyttigt, Vegan / Permalink / 1
Många frågar mig vad jag äter för frukost nu när jag undviker animaliska produkter. Förut åt jag alltid rostmackor med ost och smör eller musli med mjölk/yoghurt och frukt. Man kan ju lätt säga att min frukost nu förtiden är hundra gånger bättre rent näringsmässigt än förut. Den här frukosten äter jag kanske 6 dagar i veckan och 1 gång i veckan (oftast på helgen äter jag avokadotoast). Jag har alla dom här sakerna på jobbet också vilket gör att jag kan äta lika smarrigt och nyttigt i veckan också, jag äter nämligen alltid frukost på jobbet. 
 
I min goda bowl brukar jag ha i Musli, chiafrön, mandelmjölk (ibland med kokosmjölksmix som ovan). Jag låter alltid muslin och chiafrön "soaka" upp mandelmjölken ett tag (medan jag gör mitt kaffe) så att det bli som en bircher. Sedan häller jag på mandlar, pumpafrön, linfrön, banan och blåbär (eller jordgubbar beroende på vilka bär som är på erbjudande). Den här frukosten håller jag mig mätt på tusen gånger längre än när jag åt yoghurt med musli eller rostmacka med ost. Dessutom får jag i mig alla nyttigheter från nötter och frön som jag aldrig fick i mig förut. 
 
Låt mandelmjölken "soak" i muslin med chiafröna någon minut medan man gör kaffe och skär upp banan osv. 
 
Häll på alla nötter och frukt och bär.
 
Och blanda ihop! Det är ju inte den bildvänligaste frullen men det är SÅ gott! 
#1 - - Em- mitt liv på NZ:

Ser supergott ut! Men jag måste ändå fråga, saknar du inte eggs Benedict på helgen? Ägg, lax? Jag skulle inte kunna ge upp det tror jag... Om du skulle bli gravid, tror du att du skulle ändra din kost eller känns det som att du vill/kommer vara vegan livet ut? Tycker att det är superintressant att läsa om din matresa! Kram

Svar: Hej Emma! :) Det sjuka är att jag saknar inte ägg så mycket som jag trodde. Jag äter det ju fortfarande once in a blue moon så det kanske är därför jag inte saknar det. Jag har ju inga regler direkt, känner jag för att beställa ägg om jag nu är på ett café så gör jag det, även om det händer väldigt sällan, det är oftast om det inte finns ngt annat gott på menyn, jag vill ju inte betala för en rätt jag inte gillar hehe. Igår tex så gick vi ut på middag med Mitch familj på ett fantastiskt pizzaställe och då åt jag ju ost såklart. Så jag äter fortfarande animaliska produkter när det känner ”värt” det för mig. Vilket just då ofta blir när man är ute och äter, dels för att det är svårt att hitta veganskt men också för man ofta är i sociala situationer då det blir svårt :) Så då vill jag inte hålla på och krångla. Jag har funderar mycket på det där med att vara gravid och äta plant based. Jag känner definitivt att jag vill fortsätta äta på det sätter vi gör nu även då men jag skulle däremot vilja göra mycket mer research och känna att jag har en läkare/barnmorska som stödjer mig och kan hjälpa mig se till att jag får i mig rätt saker. Självklart skulle jag lyssna på min läkares råd om han/hon sa åt mig att ändra på något men jag skulle nog byta läkare om dom verkar vara av typen som tycker att kött är livet hehe. Men enligt de bloggar och vloggar jag följer så verkar det ju vara möjligt så länge man vet vad man håller på med och ser till att få i sig rätt näring och vitaminer osv :) Men som sagt, jag kan inte mkt om det alls nu. Så det känns bra att jag nu några år innan det är aktuellt kan lära mig mer :) Jag gick faktiskt till läkaren för ett tag sen och gjorde blodprov och kunde då jämföra med mitt resultat från förra året då jag gjorde en vanlig hälsokoll och mina värden var exakt likadana och bra så det kändes som en bra bekräftelse att jag får i mig bra saker.
Ja, fortsättning följer kan man väl säga, hehe. :P Kram
Emilia

Till top