Sculptures by the sea

Allmänt, Australien / Permalink / 1
I helgen gick vi på vad vi trodde var en tidig promenad runt 8-tiden för att titta på Sculptures by the sea. Men vi glömde bort faktorn att halva eastern suburbs faktiskt är uppe och aktiva vid typ 7 på morgonen så det var redan packat med folk. Vi som hade tänkt att "beat the crowd". Men men, vi gick i alla fall på en väldigt härlig promenad från Tamarama till Bondi och sen tillbaka via de mysiga bostadsområdena. Jag måste dock säga att själva utställningen i år var rätt så tråkig. Jag såg inte de två senaste åren så jag kan inte jämföra med dem men om jag jämför med de andra tidigare år som jag gått så var den här rätt så trist. Men oavsett så är ju den promenaden bland de vackraste i världen (enligt mig själv) och oavsett vad för tillfälle det är så njuter man så mycket av att supa in alla fina vyer av stränderna och havet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bästa starten på dagen

Allmänt, Mat / Frukost, Hälsomat, Mat, Nyttigt, Vegan / Permalink / 1
Många frågar mig vad jag äter för frukost nu när jag undviker animaliska produkter. Förut åt jag alltid rostmackor med ost och smör eller musli med mjölk/yoghurt och frukt. Man kan ju lätt säga att min frukost nu förtiden är hundra gånger bättre rent näringsmässigt än förut. Den här frukosten äter jag kanske 6 dagar i veckan och 1 gång i veckan (oftast på helgen äter jag avokadotoast). Jag har alla dom här sakerna på jobbet också vilket gör att jag kan äta lika smarrigt och nyttigt i veckan också, jag äter nämligen alltid frukost på jobbet. 
 
I min goda bowl brukar jag ha i Musli, chiafrön, mandelmjölk (ibland med kokosmjölksmix som ovan). Jag låter alltid muslin och chiafrön "soaka" upp mandelmjölken ett tag (medan jag gör mitt kaffe) så att det bli som en bircher. Sedan häller jag på mandlar, pumpafrön, linfrön, banan och blåbär (eller jordgubbar beroende på vilka bär som är på erbjudande). Den här frukosten håller jag mig mätt på tusen gånger längre än när jag åt yoghurt med musli eller rostmacka med ost. Dessutom får jag i mig alla nyttigheter från nötter och frön som jag aldrig fick i mig förut. 
 
Låt mandelmjölken "soak" i muslin med chiafröna någon minut medan man gör kaffe och skär upp banan osv. 
 
Häll på alla nötter och frukt och bär.
 
Och blanda ihop! Det är ju inte den bildvänligaste frullen men det är SÅ gott! 

Gaga for Lady Gaga!

Allmänt / Feminist, Gaga, Lady, Musik / Permalink / 1
Igår tittade jag klart på Lady Gaga dokumentären som just nu finns att se på Netflix. Wow! Vilken jävla cool kvinna hon är alltså! Jag måste nog säga att den väckte mina gamla Gagaminnen från när jag var 20 år och jag och tjejerna alltid förfestade till Lady Gaga och kunde vartenda ord på alla låtar. Vi har haft så jäkla kul till alla hennes låtar och jag får fortfarande samma känsla i kroppen som när vi var 20 när jag hör alla gamla klassiker som Bad Romance, Telephone, Lets Dance och alla andra partylåtar hon hade. 
 
Dokumentären visar verkligen en riktig människa och inte något superredigerat och fake som jag kan känna att många andra dokumentärer om artister som ska vara om deras riktiga jag men som ändå alltid känns "scripted". Det är så häftigt när hon berättar att alla producenter och folk runtom henne hela tiden försökte få henne att vara sexig och sälja sig själv men istället så gjorde hon det på sitt egna sätt och revoltade lite mot hela grejen att "sexigt säljer". Jag kan nästan säga att jag har lite av en girl crush på henne efter att ha sett dokumentären och Mitch ville direkt se fler videos av henne för vi var så starstruck av hennes coolhet och talang hehe. Det är ju det som är sexigt på riktigt, någon som är sig själv och skiter fullständigt i vad alla andra säger och tycker! 
 
 
Bjuder på lite härliga bilder från två taggade 20-åringar som här skulle på Lady Gaga konsert med hela tjejgänget. Vilken kväll det var! Den slutade långt efter att konserten slutade om vi säger så. Efter en Gagakonsert vill man inget annat än att gå ut och dansa :) Fan, nu saknar jag mina tjejkompisar så mycket att det gör lite ont när jag tänker på hur långt borta dom är. 
 
 
Till top