Vegansk veckohandling

Allmänt, Mat / based, hälsa, hälsomat, mat, miljövänligt, nyttigt, plant, veckohandling, vegan / Permalink / 0
Ibland orkar jag stapla upp alla våra matvaror innan de åker in i skafferi och kylskåp efter vår veckohandling som vi oftast gör på söndagar. Det är så himla härligt att göra det för då ser man svart på vitt hur himla nyttigt det är att äta som vi gör nu jämfört med förut. Det är svårt att tänka tillbaka på tiden innan vi åt på det här sättet och jag undrar hur stor skillnad det hade varit på bilden om vi tog den för 1,5 år sedan. Vi har ju alltid strävat efter att äta väldigt nyttigt, även när vi åt kött. Men mängden grönsaker, frön, nötter och frukt vi får i oss är nog en natt och dag skillnad mot förut oavsett hur nyttigt vi åt då. 
 
Det är rätt så enkelt att med egna ögon se varför en vegansk livsstil är bra för kroppen när man ser det här berget med grönsaker och andra godsaker och veta att allt det där ska jag få i mig under en vecka. Kroppen jublar ju! Jag kan ju bara prata för mig själv men jag mår i alla fall bättre än någonsin och vecka efter vecka älskar jag vår livsstil mer och mer. 
 
Många frågor oss om det inte är dyrt att äta veganskt men nu har vi nog ätit så här tillräckligt länge för att kunna säga att det ärligt talat är mycket billigare. Tänk på hur mycket kött och mejeri (och nu pratar vi bra produkter inte det billigaste skitprodukterna) kostar och sen tar du bort dom helt från din veckohandling och lägger istället till mer grönsaker och skafferisaker så som konserver med bönor och pasta/ris etc. Det är mycket billigare och man får så mycket mer mat för pengarna! 
 
(null)
(null)
(null)
 
Till top