Hemma hos oss

Allmänt, Australien / Hemma, Inredning, Kök, lägenhet, vardagsrum / Permalink / 3
Det känns som att jag inte visat så mycket bilder ifrån vår lägenhet? Vi har ju bott här i 1 år och ca 4 månader nu. Men det känns som kortare tid eftersom Mitch jobbade och bodde i Melbourne i 6 månadar och jag bodde hos Mitch föräldrar i 2 månader medan vi renoverade vårt badrum.
 
Vi trivs i alla fall jättebra i den här lägenheten. Det är nog det första hemmet jag någonsin bott i som känns mer permanent. Alla andra lägenheter jag bott i sedan jag var 18 år har antingen varit tillfälliga eller inte känts 100% iom förhållanden som inte höll/var stabila eller att lägenheterna i sig inte var fina, prisvärda eller hade bra läge. 
 
Men här känner jag mig verkligen SÅ hemma. Jag älskar läget (nära till buss, havet, parken och stan), planlösningen, utsikten mot havet, standarden, hyran och den jag bor med så klart, hehe. Så fort vi kommit i ordning i den här lägenheten så kände jag att här kan vi stanna ett bra tag. Mitch älskar vårt enorma garage, det är lite av hans andra hem. Det är hans man/bike cave. Vilket jag älskar eftersom i vår förra lägenhet så var han tvungen att ha alla cyklar i gästrummet, vilket inte var så fint eller praktiskt. Han kan vara nere i timmar och pilla och fixa med sina cyklar. Förut fick han alltid ta ner cyklarna till hans föräldrar så fort han ville göra något med dem. 
 
Men det bästa med den här lägenheten är definitivt den planlösningen. Jag har alltid velat ha ett öppet kök med en köksö där man kan sitta och prata med den som lagar mat. Vi använder verkligen den platsen i vårt hem och jag älskar att sitta med ett glas vin och kunna prata med Mitch medan han lagar mat (det är oftast han som lagar maten på helgerna). Eller när man har vänner över på middag så kan man prata och underhålla medan man gör saker i köket vilket man verkligen inte kunde i vår förra lägenhet. Något som jag också älskar med den här lägenheten är ljuset! Vi har fönster runt hela lägenheten och har inga gemensamma väggar med grannar eftersom vi är högst upp och det bara är två lägenheter på varje plan men som separeras med trappuppgång. Så den känns väldigt ljus och öppen till skilland från vår förra som bara hade fönster ifrån två håll och där vardagsrummet inte hade så mycket dagsljus. Det gör en enorm skilland när det kommer till att vädra ut lägenheten. Om vi öppnar alla fönster så kan vi vädra hela lägenheten på bara några minuter, vilket är otroligt skönt när det är varmt eller instängt. 
 
Vi har pausat totalt i att köpa inredning till lägenheten eftersom vi sparar varenda krona till vår resa. Men den känns ändå hyfsat inredd så det är inget jag går och tänker på. Jag har försökt att sluta tänka att allt ska vara så perfekt hela tiden. Jag har alltid varit lite "obsessed" av att kolla på inredning och köpa massor med saker konstant. Men det har varit så skönt att sluta konsumera ett tag och då faktiskt inse att man behöver ju inte så mycket prylar. Men men, vi får väl se om det håller i sig när vi kommer hem. Jag hoppas och tror det :) 
 
 
#1 - - Em - mitt liv på NZ:

Wow vad fint ni fått det! Ser ut att vara en jättetrivsam lägenhet, och härligt med närheten till allt! Jag känner igen mej i det där med att nästan köpa för köpandets skull, så brukade jag också göra men har helt klart blivit lite smartare ;) Vet inte om det har med åldern eller barnen att göra ha ha kanske en kombination! Mycket roligare att spara till en resa ju! Kram

Svar: Tack Emma! Ja det har säkert med åldern att göra hehe ;) Man inser att det finns så mycket roliga saker man kan göra för pengarna istället. Vi är helt chockade över hur mycket vi lyckats spara till vår stora resa nästa år genom att bara dra in på konsumtion. Tänk om vi kunde gjort så här hela tiden, då hade vi haft både resekassa och en handpenning till en lägenhet haha! Men jag ser fram emot att komma hem från resan och fortsätta spara i samma takt och inte gå tillbaka i mitt ”spenderar-mode” ;P Kram
Emilia

#2 - - Em - mitt liv på NZ:

Ja eller hur! Jag kan verkligen få dåligt samvete över hur jag brukade shoppa. Jag kan fortfarande vara slarvig när det gäller mat. Planerar ofta för dåligt och vips har jag spenderat 100 dollar på mataffären, och det räcker typ bara till en middag och ev lunch dan därpå. Var ska ni resa? Europa? Jag älskar att ha en resa att se fram emot, bästa känslan!

Svar: Ja, det här med mat är väl egentligen det svåraste att inte spendera mycket pengar på. Vissa veckor är vi duktiga och veckohandlar men ibland när vi är lata så blir det massor med rundor på den lokala dyra affären och där känns det som varje matkasse går på 50 dollar! :P Vi ska först åka en månad till USA och sedan börjar den "riktiga" resan i Europa då vi ska cykla från södra Italien till Sverige! Haha, jag blir lika chockad varje gång jag faktiskt skriver dom orden. Det är tanken i alla fall. Vi börjar i södra Italien och ser hur långt vi kommer. Cyklarna kommer vara packade med tält och all utrustning ve behöver för att kunna stanna vart vi vill. Vi har från maj till oktober på oss, så vi kommer att cykla i lugnt tempo och förhoppningsvis hinna stanna och njuta vid ställen vi gillar extra mycket :D Nu måste jag bara komma igång med cykelträningen igen! En vecka kvar innan jag får hoppa på cykeln igen efter min lilla "operation". Längtar faktiskt! Har lyssnat på så mycket coola tjejer på podcasts som cyklar jorden runt och känner mig superpeppad :D
Emilia

#3 - - Em - mitt liv på NZ:

Alltså wow hur coolt!!! Vilken grej! Så impad. Hoppas verkligen att du har chans att blogga längs resan, vore så roligt att få "hänga med" på ett hörn på ert äventyr!

Svar: Jag kommer att ha med mobilen som ”dator” så kommer att kunna blogga från den när vi har wi-fi :) Men vi kommer också att skapa ett separat instagramkonto där vi kommer ladda upp som en bildresedagbok under hela resan :) Kommer lägga upp kontot här på bloggen sen när vi har skapat det. Kan inte fatta att det snart är mars och vi drar. Ibland får vi lite kalla kårar och undrar vad sjutton vi håller på med men sen får man snabbt släppa dom tankarna och tänka på hur underbart det kommer vara när vi väl är där :D
Emilia

Till top