Första sjukhusvistelsen

Allmänt, Sverige VS Australien / Australien, hysteroskopi, operation, privat, sjukhus, sjukvård / Permalink / 1
Dom här fina blommorna och en skvallertidning från Mitch föräldrar väntade precis på mig utanför vår dörr när jag kom hem från jobbet. Dom är verkligen några av dom mest omtänksamma personerna jag känner. Jag har sån tur som har så fina svärföräldrar. :)
 
Skriver ifran ett engelskt tangentbord igen, hoppas att det gar att lasa i alla fall! 
 
Jag har haft en valdans tur i mitt liv och har faktiskt aldrig behovt aka till sjukhus akut och jag har aldrig brutit nagot eller haft nagon operation. Det kanns som att de flesta jag kanner har varit pa sjukhus for nagot eller sa har de brutit nagot och behovt operera. Men imorgon blir det forsta gangen for mig och jag tycker faktiskt det ska bli lite intressant att se hur allt fungerar. Sjalvklart hade jag inte kant sa har om det var nagot allvarligt jag skulle in for. Men i mitt fall ar det ett valdigt enkelt litet ingrepp och darfor ar jag inte sa nervos. Jag ska ta bort en polyp i livmodern och det gor man i en sa kallad day surgery via en hysteroskopi under latt narkos. Polyper ar valdigt vanliga bland kvinnor och dom orsakar oftast aldrig nagra symptom, darfor gar manga med dom utan att veta om det. Men som i mitt fall sa kan man fa lite mellanblodningar mellan sina menser, vilket var anledningen till att jag gick till lakaren. Anledningen till att man alltid valjer att ta bort dom ar att det kan finnas minimala risker att dom utvecklar cancerceller i framtiden och dessutom sa kan dom vara i vagen om man vill bli gravid. Sa det kanns valdigt skont att fa det har fixat nu. Manga kvinnor upptacker tydligen att dom har en eller flera polyper da de forsokt skaffa barn en langre tid utan resultat och gar for att bli ordentligt utredda. Sa jag ar verkligen tacksam att vi nu forhoppningsvis slipper den upplsevelsen. 
 
Hur som helst. Jag funderade lite pa om jag skulle blogga om det eller inte. Men jag tankte att det kommer att bli ett intressant inlagg efterat om hur det ar att gora en small surgery i Australien eftersom jag nu gar genom privat sjukvard. Det ar en hel del kostnader och pappersarbete inblandat. Sa det finns sakert nagon i framtiden som kommer ha nytta av mitt inlagg, precis som mina visuminlagg samt hur man bakar lussebullar utan färsk jäst. Haha, dom ar nämligen mina mest besökta inlägg. 
 
Jag ska vara där klockan 10 imorgon och måste fasta från midnatt inatt. Jag som blir på så dåligt humör på morgonen om jag inte äter frukost, hur ska detta gå? Stackars Mitch haha, jag kanske blir ett monster? Och inget kaffe heller? Ska jag säga fortsättning följer på den...
 
Jag kommer förmodligen ha en väldigt lugn helg så jag hoppas att jag hinner få ihop ett inlägg om själva upplevelsen och kostnaderna osv redan i helgen. 
 
Jag skrev slutklämmen på det här inlägget på min mobil om ni undrar varför jag helt plötsligt hade åäö igen. 
 
#1 - - Mamma :

Ja du klarade av dina sjukhusbesök när du var liten. Ständiga besök på akuten och en gång fick vi stanna inne några dagar för du var så dålig i din astma. Skönt att det gick över sen❤

Svar: Ja fast det kommer jag ju inte ihåg 😜😉 Skönt att jag sluppit det sedan dess i alla fall 👍😘
Emilia

Till top