Sigur Rós i Sydney

Allmänt / Musik, Rose, Vegan, ros / Permalink / 0
I tisdags så gick jag och Mitch och såg på Sigur Rós på Hordern Pavilion. Jag hade köpt biljetter till Mitch för länge sedan som en överrasking då han alltid sagt hur mycket han gillar deras musik sedan vi träffades. Mitch var supertaggad medan jag var lite mer neutral och tänkte att det kanske skulle bli långdraget att se en hel konsert med dem då deras musik är väldigt speciell. De sjunger bara på isländska och musiken är väldigt lugn i partier till precis raka motsatsen. Jag har i alla fall gillat en del låtar sedan innan och tänkte att det ändå skulle bli kul att se om de var bra live. Snacka om att jag blev golvad. Det var helt otroligt att se ett band som sjunger på ett språk ingen i publiken kan förstå men som ändå fångar hela publiken och får alla att få gåshud. Man såg verkligen på publikens ögon hur alla verkade fyllas med samma känsla av 'wow'. En låt som dom spelade blev jag så tagen av att det kom några tårar. Något som bara hänt en gång tidigare för mig på en konsert och det var på Rolling Stones, m en det var tårar av lycka. Det här var tårar av hur jäkla fint det var. 
 
 
Vi lyckades inte direkt hitta någon vegansk mat innan men det hade vi ju räknat med så vi åt en smarrig mushroom burger på Bavarian beer cafe. Bara för att det inte finns veganskt betyder ju inte det att vi behöver äta kött. Det finns alltid smarriga vegetariska alternativ. I storstäder i alla fall. Nu ska vi precis cykla ner till en farmers market som ligger i närheten av där vi såg konserten. Mitch ska laga något gott imorgon från vår nya kokbok från Phaidon som heter 'Vegan'. Vi samlar ju på Phaidons kokböcker och har sedan tidigare deras böcker från Italien, Frankrike, Thailand, Kina, Mexico och så nu deras senaste släpp som är 'Vegan'. 
 
 
Här var den låten som jag blev så tagen av. Kanske inte lika bra från en liten högtalare. Men live så var den helt fantastisk.  
 
 
Till top