Lördagar är bäst

Allmänt, Mat / BBQ, Farmers, Lördag, Mat, Vegan, Vegetariskt, market / Permalink / 1
Vi hade verkligen en superlugn lördag igår vilket var väldigt skönt eftersom Mitch jobbade hela förra helgen. Vi tog cyklarna ner till Moore park där dom har farmers market varje lördag. Där köpte vi några portobellosvampar som vi behövde till dagens middag. Vi köpte en så god lunch från ett stånd som sålde falafel i pitabröd med massa smarriga sallader man fick välja själv att fylla sin pita med. Så jäkla gott! 
 
Senare på kvällen gick vi ner till Mitch familj för BBQ. Mitch pappa ville testa sin nya fire pit han köpt och hans hemmabyggda bänkar som stod runt elden. Det var så mysigt att ta en öl innan middagen nere vid elden. Till middagen hade jag slängt ihop några kikärtsbiffar precis innan vi gick ner till hans föräldrar. Eftersom vi inte äter kött så brukar jag ta med eget som kan grillas så att de slipper tänka på oss. Man vill ju inte vara jobbig och behöva kräva specialmat varje gång. Hur som helst så var det så enkelt att göra vegobiffarna innan. Man mixade bara en burk kikärtor med en liten burk majs samt lite citronskal, koriander, torkad kummin, paprikakrydda, salt och mjöl i en matberedare. Sedan formade jag 4 biffar och lät ligga i kylen en stund innan de lades på grillen. Supersmarrigt och enkelt. Vi åt det sen med de grillade grönsakerna och salladen som Mitch mamma gjort som tillbehör för köttet som de andra åt.  
 
Jag gjorde min favoritdrink Aperol spritz medan jag lagade biffarna som fördrink innan middagen.
 
 
#1 - - Alexandra:

Tiderna förändras verkligen och även Australien verkar hänga med...när jag var där och backpackade 2008 så tittade dom på oss som om vi vore aliens när vi sa att vi var vegetarianer haha.

Svar: Jaha vad intressant! Då måste det verkligen ha ändrat som tur är! Det är säkert vanligare nu i Sverige också kan jag tänka mig? Det fann väldigt mycket smarriga veganska rätter när jag gick ut i Sthlm nu senast jag var hemma :)
Emilia

Till top