Mitt underbara Järvsö

Allmänt, Sverige / Järvsö, Landställe, Paradis, Semester, Sverige, landet / Permalink / 0
Det som jag nästan var mest glad över under min Sverigesemester var att jag var hemma tillräckligt länge för att hinna åka upp och spendera några dagar på vårt landställe i Järvsö. Jag har ju nämnt det förut här i bloggen men det är verkligen mitt lilla paradis på jorden. Det är så otroligt avkopplande att vara där uppe och det är som att kroppen bara trycker på paus så fort man sätter fötterna i gräset när man kliver ur bilen på vår tomt. Det är så mycket minnen kopplat till den här platsen att det blev en ganska emotionell vistelse för mig (kan också råka vara så att jag var i just det stadiet av månaden när man är extra känslig, hehe). Vi har ju spenderat så oändligt många somrar (och vintrar) där uppe och alla minnen jag har kopplade till Järvsö är härliga och lyckliga. Jag tror att dom flesta som åker till Järvsö kan förstå vad jag menar utan att ens ha några barndomsminnen kopplade till just staden. Det är verkligen en mysig småstad som råkar ha världens finaste omgivningar. Jag längtar så mycket tills vi kan åka upp igen nästa år då Mitch och jag är i Europa.
 
Här kommer ett bildregn från vår Järvsösemester:
 

Kan avokado vara efterrätt?

Allmänt, Mat / Permalink / 1

Igår testade jag att göra en chokladmousse till efterrätt. Den bestod bara av 1 avokado, 1 banan, 50 g dadlar, 2 msk kakao och en tsk vaniljsocker. Den var så enkel att göra då man bara la allt i en matmixer och sedan var det klart att äta! Det smakade inte alls avokado utan bara som en krämig chokladmousse med lite banansmak. Nyttigt och helt utan animaliska produkter!


Den här anteckningsboken hittade jag i min bokhylla och den här texten skrev jag för ca 2 år sedan. Så viljan att vilja äta vegetariskt har funnits länge. Kul att jag redan var på den banan för så länge sedan :)

Lördagar är bäst

Allmänt, Mat / BBQ, Farmers, Lördag, Mat, Vegan, Vegetariskt, market / Permalink / 1
Vi hade verkligen en superlugn lördag igår vilket var väldigt skönt eftersom Mitch jobbade hela förra helgen. Vi tog cyklarna ner till Moore park där dom har farmers market varje lördag. Där köpte vi några portobellosvampar som vi behövde till dagens middag. Vi köpte en så god lunch från ett stånd som sålde falafel i pitabröd med massa smarriga sallader man fick välja själv att fylla sin pita med. Så jäkla gott! 
 
Senare på kvällen gick vi ner till Mitch familj för BBQ. Mitch pappa ville testa sin nya fire pit han köpt och hans hemmabyggda bänkar som stod runt elden. Det var så mysigt att ta en öl innan middagen nere vid elden. Till middagen hade jag slängt ihop några kikärtsbiffar precis innan vi gick ner till hans föräldrar. Eftersom vi inte äter kött så brukar jag ta med eget som kan grillas så att de slipper tänka på oss. Man vill ju inte vara jobbig och behöva kräva specialmat varje gång. Hur som helst så var det så enkelt att göra vegobiffarna innan. Man mixade bara en burk kikärtor med en liten burk majs samt lite citronskal, koriander, torkad kummin, paprikakrydda, salt och mjöl i en matberedare. Sedan formade jag 4 biffar och lät ligga i kylen en stund innan de lades på grillen. Supersmarrigt och enkelt. Vi åt det sen med de grillade grönsakerna och salladen som Mitch mamma gjort som tillbehör för köttet som de andra åt.  
 
Jag gjorde min favoritdrink Aperol spritz medan jag lagade biffarna som fördrink innan middagen.
 
 
Till top