Köra bil barfota?

Allmänt, Sverige VS Australien / Permalink / 3
Idag har jag haft världens härligaste chilldag. Efter att ha hittat på saker och åkt till platser varje dag när mamma och pappa var här så kände jag att en lugn helg utan massa mat och alkohol behövdes. Jag började dagen med lite möhippefix inför uppkommande bröllop och sen åkte jag ner till Clovelly beach en stund. Det är verkligen min favorit eftersom man slipper all sand. Det kan ju kanske låta lite bortskämt men när man bara vill ner till havet en stund så är det så skönt att slippa borsta av all sand och släpa med hem i lägenheten och bilen. 
 
I fredags hände en väldigt hemsk sak mitt i city i Melbourne och jag har haft lite svårt att tänka på annat. En galen man som blev jagad av polis körde rakt in på Melbourns största shoppinggata och mejade ner 30 personer varav 4 personer dog. Bland de så var två barn, en liten pojke bara 3 månader gammal och en flicka på 10 år. Det är svårt att ta in för det händer så jäkla mycket skit i vår värld men det är ju såklart ännu mer verkligt och läskigt när något händer i en stad så nära en själv och där man har sin pojkvän. Jag vet att man inte kan gå och tänka på sånt här hela tiden för det går ju inte och då kan man ju inte leva ett normalt liv. Men jag får sånt obehag i hela kroppen och ibland vill jag bara flytta till en småstad och aldrig slå på nyheterna. Men det går ju såklart inte heller. 
 
Om vi ska byta ämne till något helt annat så tänkte jag på en sak idag när jag körde bil. Jag tänker inte ens på det numera men jag kör i princip alltid bil barfota här nere. Det är något väldigt aussie med det. Eftersom att man i princip bor i sina flip flops här (eller thongs som dom heter här, säger du flip flops så skrattar folk åt dig haha) så är det ju oftast de "skorna" man har på sig när man ska åka någonstans. Men eftersom att det är rätt så farligt och obekvämt att köra i dem så kickar jag alltid av mig dom så fort jag sätter mig vid ratten. Jag kan nog lätt säga att jag aldrig kört barfota hemma i Sverige men här ner är det numera mer normalt än onormalt för mig. En annan rolig sak är att när jag och Mitch träffades så var han en riktig typisk aussie beach bum. Han pluggade på uni och hängde mest på stranden på fritiden, var alltid superbrun och hade blonda toppar och varenda gång vi sågs (dagtid kan jag inflika haha) så var han alltid barfota. Något som också är väldigt vanligt här (i alla fall i Eastern suburbs) då det är så nära till havet. Jag kom ihåg att jag tyckte det var jättekonstigt att han aldrig tog med sig flip flops om vi typ skulle till stranden följt av ett café och han alltid gick barfota. För det första tyckte jag att det borde göra ont och för det andra så var hans fötter svarta i slutet på dagen haha! Så himla roligt. Vi kan skratta åt det nu eftersom vi var så olika och jag var så pass "nyanländ" att mycket han gjorde (eller jag) var konstigt för varandra. Ni kommer inte se mig springa omkring barfota i alla fall, det kan jag lova. Även om jag kör utan skor... 
 
Idag på Clovelly. Önskar hunden var min men det är den inte :P
#1 - - Viktor:

Hej Emilia,

Tack för en läsvärd blogg, massa intressanta och bra tips för en som nyligen flyttat till Sydney.
Jag håller för tillfället på att leta boende (här på ett 457 visa) för en längre tid och är intresserad av östra delarna av Sydney inte alltför långt från stränderna. Har kollat lite på området kring Randwick/Coogee/Bronte men svårt att avgöra vilka delar som är bra resp. mindre bra. Har du några tips på specifika områden (typ gator/kvarter) som är schyssta med fräsch standard på lägenheter?

Tacksam för all input!

Svar: Hej Viktor! Vad roligt att hora att du har fatt anvandning av min blogg. Jag tycker definitivt att du letar i ratt omraden till att borja med. Randwick/Coogee/Bronte/Clovelly ar mina favoritomraden och jag kommer nog aldrig bo nagon annastans an har. Jag skulle nog saga att rent omradesmassigt sa ar Bronte och Clovelly mina favoriter men nagot som ar vart att tanka pa ar att det bara finns en eller tva busslinjer som gar darifran sa om man ska aka hem senare pa kvallen sa gar det ibland bara en buss i halvtimmen eller timmen. Sa det kan vara vart att titta pa google maps innan du bestammar dig for att se vilka busslinjer som gar och hur ofta de gar. Jag tycker att Randwick ar en bra kombination av bra busslinjer, bra cafeer, mataffarer och bra mix av manniskor. Coogee ar ocksa bra nar det kommer till cafeer och har flera bra busslinjer som gar ofta in till city, daremot sa ar Coogee mer livat eftersom det ar mer nattliv och mer backpackers som bor dar. Sa det beror pa vad for typ av livsstil du vill ha antar jag :) Egentligen sa finns det inga daliga kvarter i de omradena som du letar i. Jag alskar omradet dar vi bor vilket ar norra Randwick. Vi har nara till Centennial park, hyfsat nara till stranden, bra busslinjer och lugnt och tryggt omrade. Frascha lagenheter kan vara svart att hitta vart man an letar i Sydney kan jag tycka ibland, i alla fall om man jamfor med svensk standard. Men om du ar beredd att betala lite extra sa ska det inte vara nagra problem att hitta lite nyare eller renoverade laganheter i de omradena du letar i. Jag vet inte om det har svarade pa din fraga alls. Men sammanfattningsvis skulle jag saga om du letar i Randwick, hall dig till norra Randwick runt Centennial Park/Queens Park eller nara Cowper Street/Frenchmans Road/Avoca Street. Om du letar i Coogee leta en bit ifran huvudgatan Arden st da det kan vara ratt sa stokigt dar. Om du letar i Clovelly, hall dig nara Clovelly Road da alla bussar gar darifran och dar ligger alla bra cafeer. Om du letar i Bronte sa ar de flesta gator bra men som sagt se till att det finns en buss i narheten. Bronte Road har bra butiker, bussar osv. Om du har nagra mer specifika fragor sa far du sjalvklart hora av dig igen. :)
Emilia

#2 - - Viktor:

Stort tack för alla dina tips! Detta var precis vad jag undrade över och kul att höra att flesta områden där jag tänkt leta är bra :)
Hoppas du får en fortsatt fin vecka!

Mvh
Viktor

#3 - - Fia:

Haha gör samma sak. Men det känns så farligt! Slira runt på pedalerna och sand överallt!
När jag var au pair här i Australien för nåt år sedan så skulle jag köra barnen från skolan. Hade flip flops och ratten var SÅ HET så var tvungen att hålla i ratten med en gammal tidning från baksätet. Kände att det var VÄLDIGT dålig situation att ha någon annans barn i.

Svar: haha, känner igen mig i det där precis! Det finns inget värre än att hoppa in i en stekhet bil och ratten varit i solen 😂 Man behöver nästan en sån där liten skyddsgrej man lägger över panelen där fram. Men vem orkar köra runt med en sån hela tiden hehe 😂
Emilia

Till top