Köra bil barfota?

Allmänt, Sverige VS Australien / Permalink / 3
Idag har jag haft världens härligaste chilldag. Efter att ha hittat på saker och åkt till platser varje dag när mamma och pappa var här så kände jag att en lugn helg utan massa mat och alkohol behövdes. Jag började dagen med lite möhippefix inför uppkommande bröllop och sen åkte jag ner till Clovelly beach en stund. Det är verkligen min favorit eftersom man slipper all sand. Det kan ju kanske låta lite bortskämt men när man bara vill ner till havet en stund så är det så skönt att slippa borsta av all sand och släpa med hem i lägenheten och bilen. 
 
I fredags hände en väldigt hemsk sak mitt i city i Melbourne och jag har haft lite svårt att tänka på annat. En galen man som blev jagad av polis körde rakt in på Melbourns största shoppinggata och mejade ner 30 personer varav 4 personer dog. Bland de så var två barn, en liten pojke bara 3 månader gammal och en flicka på 10 år. Det är svårt att ta in för det händer så jäkla mycket skit i vår värld men det är ju såklart ännu mer verkligt och läskigt när något händer i en stad så nära en själv och där man har sin pojkvän. Jag vet att man inte kan gå och tänka på sånt här hela tiden för det går ju inte och då kan man ju inte leva ett normalt liv. Men jag får sånt obehag i hela kroppen och ibland vill jag bara flytta till en småstad och aldrig slå på nyheterna. Men det går ju såklart inte heller. 
 
Om vi ska byta ämne till något helt annat så tänkte jag på en sak idag när jag körde bil. Jag tänker inte ens på det numera men jag kör i princip alltid bil barfota här nere. Det är något väldigt aussie med det. Eftersom att man i princip bor i sina flip flops här (eller thongs som dom heter här, säger du flip flops så skrattar folk åt dig haha) så är det ju oftast de "skorna" man har på sig när man ska åka någonstans. Men eftersom att det är rätt så farligt och obekvämt att köra i dem så kickar jag alltid av mig dom så fort jag sätter mig vid ratten. Jag kan nog lätt säga att jag aldrig kört barfota hemma i Sverige men här ner är det numera mer normalt än onormalt för mig. En annan rolig sak är att när jag och Mitch träffades så var han en riktig typisk aussie beach bum. Han pluggade på uni och hängde mest på stranden på fritiden, var alltid superbrun och hade blonda toppar och varenda gång vi sågs (dagtid kan jag inflika haha) så var han alltid barfota. Något som också är väldigt vanligt här (i alla fall i Eastern suburbs) då det är så nära till havet. Jag kom ihåg att jag tyckte det var jättekonstigt att han aldrig tog med sig flip flops om vi typ skulle till stranden följt av ett café och han alltid gick barfota. För det första tyckte jag att det borde göra ont och för det andra så var hans fötter svarta i slutet på dagen haha! Så himla roligt. Vi kan skratta åt det nu eftersom vi var så olika och jag var så pass "nyanländ" att mycket han gjorde (eller jag) var konstigt för varandra. Ni kommer inte se mig springa omkring barfota i alla fall, det kan jag lova. Även om jag kör utan skor... 
 
Idag på Clovelly. Önskar hunden var min men det är den inte :P

En månad senare...

Allmänt, Australien, Resor / Familj, Pappa, Resa, Sydney, Turist, besök, mamma / Permalink / 4

... och två föräldrar fattigare. Det låter ju i och för sig väldigt sorgligt och det här inlägget tänker jag göra till allt annat än sorgligt. Mamma och pappa åkte hem till Sverige förra fredagen och i lördags landade dem hemma i Stockholm igen. 

Vi har njutit till 100% av den här månaden tillsammans i Australien. Vi har gjort saker tillsammans som vi säkert aldrig hade gjort annars. Att få resa till platser som är helt nya för dem och favoriter för oss har varit underbart och det är minnen vi kommer att ha och leva på länge. Jag är så glad att de kunde komma ner så pass länge. Vi hann verkligen göra och se massor. Vi har varit i Hunter Valley och besköt vingårdar, bott i ett fantastisk hus i Kangaroo Valley och sett kängurus utanför huset, vi har sett fantastiskt söta koalor både på zoo och i det vilda, vi har spenderat en hel vecka på underbara Sunshine Coast och legat på stranden i en hel vecka, sett och utforskat det mesta som Sydney har att erbjuda inklusive ett grymt utval av de bästa restaurangerna och barerna. Ja man kan lugnt säga att vi har varit på alla möjliga ställen och varje dag har varit olik den andra. 
 
Även om saknaden redan är så stor så försöker jag fokusera på allt det här positiva. Plus att jag är rätt så redo inför att komma in i mina vardagsrutiner igen med mer hälsosam mat och träning. Det kan ju låta bortskämt men efter en månad av att äta ute nästan varje dag så längtar man efter en basic hemmagjord måltid. Jag ser såklart mest fram emot att Mitch ska flytta hem igen i början på februari. Men innan hans Melbournetripp är över så ska jag åka ner i 5 dagar i slutet på januari för att fira hans födelsedag. Så det är bara 3 dagar kvar innan det är dags för en minisemester igen. Jag ser fram emot en härlig Melbournehelg som kommer vara en mix av hikes, camping, restauranger, musikal och massa annat kul. 
 
 
Tack älskade mamma och pappa för alla fina upplevelser tillsammans! Nästa gång hittar vi på ännu mera roliga saker och ser ännu mer av Australien ihop. Hoppas ni bokar nästa resa redan nu ;) 
Till top