Resten av sista Melbournehelgen

Allmänt, Australien / Permalink / 0

Här kommer ett gäng bilder från min sista helg i Melbourne innna Mitch flyttade hem till Sydney. Det är hela två veckor sedan! Livet i Melbourne känns redan så långt borta. Men jag kommer faktiskt sakna våra helger tillsammans där nere. Även om jag såklart föredrar att ha honom hemma hela tiden. Melbourne är verkligen en grym stad med så mycket att erbjuda i upplevelser, mat, dryck och natur. Mitch säger till och med att han skulle tänka sig att flytta dit men så säker på Melbourne känner jag inte däremot. Om ett fantastiskt erbjudande skulle dyka upp och det skulle vara i Melbourne så skulle jag nog vara öppen för idéen i alla fall. 
På Australia day mötte vi upp B och M som av en slump bokat in samma helg och till och med samma kväll som oss för att se Book of mormon musikalen. Här tittar vi på australian open från en gräsmatta och lyssnar på Triple J hottest 100 countdown vilket är en tradition på australia day! I år vann Flume med sin "Never be like you"
En perfekt Melbournekväll med bästa sällskapet.
Fika på Lune som har Australiens bästa crossianter utan tvekan!
Book of mormon var bland det roligaste jag sett i hela mitt liv! Om ni får chansen att se den oavsett i vilket land så SE den!
En av Melbournes tusentals underbara caféer.

Den varmaste sommaren?

Allmänt / Permalink / 0

Man kan lugnt säga att vi är mitt inne i sommaren här i Sydney. En långarmad tröja eller byxor är ett minne blott och varje dag är det runt 30 grader. Det har nog varit den varmaste sommaren sedan jag flyttat hit. Det känns i alla fall som att det var varit flest 35+ grader fler dagar än vad det brukar vara under sommaren. Imorgon ska det bli 38 (!) grader! Jag tänker gå upp tidigt och gå ner till stranden för ett dopp innan det blir för varmt. Resten av dagen måste jag städa upp lägenheten (som är kaos just nu) innan jag åker för att hämta upp Mitch som äntligen flyttar hem ifrån Melbourne. 6 månader har gått! Herregud vad fort den tiden har gått! När han flyttade ner dit så hade vi precis varit på semester i Vanuatu och så hade vi veckan innan flyttat in i vår nya lägenhet i Sydney. Det känns som evigheter sedan. Nu ska det bli skönt att få sällskap här hemma i vardagen igen. Det har jag verkligen saknat!


Prognosen för den här veckan! Nästan så jag ser fram emot de dagarna då det är 24 grader. Däremot så står det storm vilket betyder extrem luftfuktighet istället vilket jag tycker är värre än värmen ;)

Australiens sydligaste punkt!

Allmänt, Australien / Permalink / 1

I helgen när jag var i Melbourne så åkte vi äntligen på vår efterlängtade (och fruktade, enligt mig) lilla tripp till Wilsons promontory national park. Där hade vi planerat en hike som inkluderade en natts övernattning på en liten campingplats mitt ute i ingenstans. Jag måste först inflika innan jag fortsätter det här inlägget att det är sent på kvällen och jag skulle precis sova innan jag kom på att jag borde skriva det här inlägget, så jag ber om ursäkt på förhand om min svenska är pinsamt dålig eller konstig. Hur som helst, vi hajkade (säger man hajkade?) i cirka två timmar ifrån där vi parkerade bilen ner mot en strand som heter Sealers Cove. Hiken/hajken ner till stranden var helt fantastisk. Naturen växlade mellan stora berg med brända träd och spår efter massiva mud slides till djup skog och för att sen gå till djungel/träsk som till sist ledde oss till en paradisstrand. Jag hade såklart varit lite orolig innan den här resan att det skulle vara massor med läskiga djur och insekter men till min förvåning så tänkte jag inte alls på det under själva hiken. Det var mer när vi höll på att sätta upp tältet mitt ute i ingenstans bland massa ormbunkar som jag började bli lite nervös. Mitch lyckades däremot att lugna ner mig och efter det så kopplade jag bort all nervositet och gud så mycket härligare det blev då. Så typiskt att man ska förstöra för sig själv ibland på det där sättet. Skönt att man då har någon bredvid sig som kan få en att inse att allt blir så mycket bättre om man tar det lugnt och inte fokuserar på hur rädd man är hela tiden. Nu låter det ju som att jag var livrädd innan, det var jag inte men jag kan lätt erkänna att jag fortfarande inte vant mig vid tanken att det FINNS djur i buskarna runtomkring som tekniskt sett kan döda mig (inte troligt men ni fattar). Medan Mitch har vuxit upp med den miljön hela sitt liv, så det är klart att han inte är lika nervös eller rädd. Det är i alla fall en learning curve och jag blir modigare och modigare när det kommer till kryp och insekter för varje år jag bor här. 


Tillbaka till upplevelsen. Det var verkligen helt fantastiskt. Den här nationalparken var så vacker och kändes så orörd. Det kändes verkligen inte som att vi bara var 3 timmar utanför Melbourne. Wilsons prom är också Australiens mest södra punkt så det känns verkligen som att man är på en helt öde plats och att allt annat är så långt borta. Campingen gick bra och vi älskade all vår nya utrustning som vi nyligen unnat oss. Så skönt att ha bra kvalité på tält, sovsäckar osv plus att vi köpt saker som är lätta att bära. Så nu är vi redo för att testa mer hikes med övernattning, alltså då man måste bära med sig allt man behöver i sin ryggsäck. Det var därför jag var lite extra nervös den här gången eftersom man inte har sin bil nära till hands. Om något händer så är man så långt borta. Men men, man måste ju leva lite som Mitch säger hela tiden. Och det håller jag med om. För jag hade verkligen inte velat missa den här upplevelsen. Om ni får chansen så åk dit! 

Helt ensamma i paradiset
I början på hiken gick man längs ett stort berg.
Framme i Sealers Cove. Här är vi på väg mot campingplatsen som låg längst ner på stranden.
Vi lyckades hitta en plats med lite havsutsikt. Sa jag föresten att det varken fanns vatten eller toalett? Endast ett hål i marken typ. Då fattar ni vilken typ av camping det här var hehe. Vi bar allt vatten med oss (tungt!) och åt frystorkad mat som man lägger i kokande vatten, mums! ;)
Mitch kokar vatten till middagen. Bakom ser ni hyddan med hålet i marken ;)
På väg hemåt
Man var tvungen att korsa över det här vattnet för att komma till campingplatsen. Man kunde bara gå över då det var low tide annars var vattnet för högt.
På söndagen var det Mitch födelsedag :)
Till top