Permanent resident finally!

Allmänt, Australien, Visum / Permalink / 3

Jag har helt glömt bort att skriva en väldigt stor nyhet här på bloggen. Dagen innan vi åkte till Vanuatu så fick jag ett mejl från australienska Migrationsverket. Där stod det att vår visumansökan gått igenom och att jag numera kan kalla mig permanent resident of Australia!!!

För er som går igenom samma process tänkte jag skriva mer i detalj men för er andra kanske det här är rätt så ointressant. Mitt visum som jag först var på var ett subclass 309 men eftersom det är ett två års temporärt visum så måste man efter två år ansöka om nästa steg av det visumet vilket är subclass 100. Vi skickade in alla dokument och vår ansökan online via immi.com.au i början på februari i år och jag fick mitt visum i slutet på juli. Så det tog ungefär ett halvår för det att gå igenom. Egentligen spelar det inte så stor roll hur lång tid det tar eftersom det andra visumet (309) i princip är som ett permanent. Men det känns väldigt skönt att vara klar med visumansökningar, i alla fall på ett bra tag.

Nu har jag samma rättigheter som Australienarna när det kommer till sjukvård osv. Jag tror till och med man kan ta del av en del förmåner då det kommer till studier osv. Men man får inte rösta eftersom det bara är för medborgare. Målet för oss är att jag ska ansöka om medborgarskap så fort jag kan. Vilket borde vara om cirka två år om jag förstått det rätt. Efter det så är vi lite mer fria och om vi skulle vilja flytta till London eller Stockholm så har vi ingen tidsbegränsning på oss om eller när vi vill flytta tillbaka. Det vore skönt att slippa stressa över att förlora mitt visum om jag skulle vara bosatt i Europa några år. Om man är medborgare så varar det ju för evigt!

#1 - - Alexandra:

Grattis! Måste kännas skönt. :)

Svar: Tack! Ja det känns så skönt att slippa tänka på visum på några år 😃😃
Emilia

#2 - - hejaemmas.blogg.se:

Åh vad kul!! Grattis!!

Svar: Tack snälla! 😃😃
Emilia

#3 - - hejaemmas.blogg.se:

Åh vad kul!! Grattis!!

Till top