Sydney Harbour Bridge run

Allmänt / Bridge, Harbour, Löpning, Race, Run, Sydney / Permalink / 0

I söndags så var det dags för oss att springa i Sydney Running Festival. Det är en utav Sydneys största löparevent då flera olika lopp går av stapeln på samma dag. Man kan springa ett maraton, halvmaraton, 9km eller 4km. Vi var ett gäng från jobbet som valt att springa 9km-loppet, även kallat The Bridge Run. Vi sprang tillsammans för en välgörenhet via Dymocks som vi samlade in pengar till innan. Det här loppet kallas ofta för "Sydneys most scenic running race" och det håller jag verkligen med om. Först springer man över Harbour Bridge som är helt avstängd från trafik. Det var en otroligt häftig känsla att springa mitt på bron med Operahuset i bakgrunden. Loppet går sedan genom stan och slutar i Botanical Garden precis framför Operahuset. Mitt mål var från början att springa under 1 timme eftersom jag inte gjort någon träning för det här loppet. Men eftersom att jag tidigare i veckan gjort en 9km runda (min enda träning innan, haha) och det tog mig 56:33 minuter så hade jag som mål att i alla fall slå den tiden. Det var tuffare än jag trodde då det var flera uppförsbackar som jag inte alls räknat in. Men jag sprintade sista kilometern för att slå min tid och gick i mål på 56:09 minuter! Så jag var väldigt nöjd!

Efteråt möttes alla kollegor upp och vi gick och åt en välförtjänt frukost. Jag beställde fattiga riddare med lönnsirap och bacon. Något jag aldrig skulle beställa annars men efter loppet kan jag säga att det var en fullträff!

Innan start, klockan 07:00! Alla är laddade!
Efter mållinjen, lite mer färg i ansiktet än morgonens bild, hehe!
Utsikten vid mållinjen
 

IKEA hack

Allmänt / Permalink / 0

För någon månad sedan fastande jag på Pinterest på hashtagen Ikea hacks. Det betyder alltså små tricks för att enkelt och billigt göra om Ikea möbler. Jag började med ett litet projekt som ett test. Jag köpte ett sidbord som heter Kvistbro för 29 dollar och köpte sen en guldfärg på sprayburk. Sedan gick jag loss i garaget! Två lager senare och så barbordet färdigt! Jag är faktiskt supernöjd! Nu funderar jag redan på nästa DIY-projekt! Det är ju så himla kul när man kan få billiga saker att se dyrare eller finare ut!

Det färdiga resultatet
Så här såg bordet ut från början.

Permanent resident finally!

Allmänt, Australien, Visum / Permalink / 3

Jag har helt glömt bort att skriva en väldigt stor nyhet här på bloggen. Dagen innan vi åkte till Vanuatu så fick jag ett mejl från australienska Migrationsverket. Där stod det att vår visumansökan gått igenom och att jag numera kan kalla mig permanent resident of Australia!!!

För er som går igenom samma process tänkte jag skriva mer i detalj men för er andra kanske det här är rätt så ointressant. Mitt visum som jag först var på var ett subclass 309 men eftersom det är ett två års temporärt visum så måste man efter två år ansöka om nästa steg av det visumet vilket är subclass 100. Vi skickade in alla dokument och vår ansökan online via immi.com.au i början på februari i år och jag fick mitt visum i slutet på juli. Så det tog ungefär ett halvår för det att gå igenom. Egentligen spelar det inte så stor roll hur lång tid det tar eftersom det andra visumet (309) i princip är som ett permanent. Men det känns väldigt skönt att vara klar med visumansökningar, i alla fall på ett bra tag.

Nu har jag samma rättigheter som Australienarna när det kommer till sjukvård osv. Jag tror till och med man kan ta del av en del förmåner då det kommer till studier osv. Men man får inte rösta eftersom det bara är för medborgare. Målet för oss är att jag ska ansöka om medborgarskap så fort jag kan. Vilket borde vara om cirka två år om jag förstått det rätt. Efter det så är vi lite mer fria och om vi skulle vilja flytta till London eller Stockholm så har vi ingen tidsbegränsning på oss om eller när vi vill flytta tillbaka. Det vore skönt att slippa stressa över att förlora mitt visum om jag skulle vara bosatt i Europa några år. Om man är medborgare så varar det ju för evigt!

Till top