Födelsedagshelg

Allmänt, Australien / Permalink / 0

Jag vet att det är väldigt glest mellan inläggen nu för tiden. Jag har helt enkelt inte haft tid eller ork att skriva här på ett tag. Men jag tänker att det får vara okej. Bloggen ska ju vara något kul och inte kännas påtvingat. Så jag tänker att det är roligare att få ett inlägg eller flera när jag verkligen känner för det istället för krystade inlägg som känns påtvingade.

Hur som helst. Jag har precis kommit hem från världens bästa födelsedagshelg i Melbourne. Jag åkte ner på torsdag efter jobbet och skulle åka hem i måndags kväll men jag kom inte hem förens tisdag morgon på grund av inställda flyg. Lång historia, men hem kom jag tillslut och fick åka direkt till jobbet från flygplatsen.

Mitch hade hur som helst planerat en överraskning på lördagen, vilket var min födelsedag. Jag vaknade upp till min favoritfrukust på sängen, en nybakt crossiant och latte från ett bageri. Jag älskar födelsedagsfrukost i sängen. Det är något speciellt med dem eftersom jag alltid blivit uppvaktad på det sättet sedan jag var liten. Mitch sjöng till och med ett försök till ja må hon leva (fast det var lite efter en hint jag gav honom kvällen innan, haha). Jag fick ett superfint halsband från Thomas Sabo och sedan berättade han vart vi skulle åka.

Det var till en liten landsort 2 timmar utanför Melbourne som heter Daylesford. Vi hade sån tur med vädret och vi fick sol och hyfsat varmt för att vara vår i Melbourne som annars är ganska kallt och regnigt. Vi åt på en helt fantastisk restaurang som heter Lake House som tydligen ofta nämns som en av Australiens bästa finkrogar utanför storstan. Det var verkligen en upplevelse. Vi åt en tasting menu på 4 rätter och varje rätt var verkligen "wow"!

Jag gillar verkligen att åka ut till småstäder ute på landet. Visst finns det många "hålor" ute i Australien som inte är värda ett besök enligt mig men det finns så många guldkorn och destu fler jag ser destu mer gillar jag Australien. Eftersom landet är så stort så känns det verkligen som helt olika platser vart man än åker. Så det känns aldrig som att man sett allt. Det finns alltid nya och häftiga platser att åka till.

Mina fina kollegor överraskade mig med en födelsedagsfika innan jag åkte till Melbourne. Dom hade köpt supergott fikabröd (visste inte ens att man kunde köpa det här?) och smarriga macarons from Zumbo. Dom känner mig väl ;)
När vi kom till Dayelsford tog vi en promenad runt sjön. Det var en så himla fin dag!
Första rätten jag åt var tonfisk med vaktelägg och massa annat smarrigt.
Varmrätten var vår favorit. Det var vaktel (visst heter Quail vaktel på svenska?). Den kom i alla fall ut bärandes på ett nät täckt med en glaskupa fylld med rök. Servitören tog sedan av kupan framför oss på bordet och luften fylldes med den goda rökiga lukten. Jag kan definitivt sätta den här rätten på min topplista över några av bästa varmrätterna jag ätit.
Rätt nummer 3 var två ostar på en brioche med honung och russin. Kanske inte låter så speciellt. Jag är inte ens en osttyp men jag älskade den här mellanrätten, speciellt med vårt goda rödvin.
Mitch efterrätt kallades "the Apple" och det såg ut som ett äpple men när man knäckte på den vita chokladen så var det så många överraskningar inuti. Som ett Kinderägg deluxe, hehe.
Jag kommet knappt ihåg vad jag åt till dessert. Det var något med vit choklad och sesamknäcke och curd. Löjligt gott var det i alla fall!
Här var vi på en annan hike utanför Melbourne som kallas "thousand steps".
Till top