Camping vid Great Ocean Road

Allmänt, Australien / Permalink / 0

I helgen när jag var i Melbourne så körde vi ner mot Lorne längs kända Great Ocean Road för att testa vår nya campingutrustning. Vi var däremot inte nära kusten eftersom det fortfarande är rätt så kallt och vi tänkte att det skulle bli för blåsigt vid havet så vi åkte istället in i bushen. Det här är ju något som oroar mig något eftersom det är svårt att inte tänka på giftormar och spindlar när man beger sig djupt in i bush eller regnskog. Precis då vi höll på att förlora mottagningen på våra telefoner så kom jag på att jag skulle ha en crash course i hur man ska hantera ormbett. Något som jag trodde skulle göra mig mer lugn men jag kan ju säga att effekten var det motsatta.

Men efter att skrämt upp mig själv kan jac nu i efterhand säga att det var helt i onödan. Det var inte alls läskigt att gå runt i skogen och jag kände mig faktiskt rätt så trygg i att ormarna är ju mer rädda för mig egentligen. Så nu kan jag stolt säga att jag överlevt min fjärde campingupplevelse i Australien haha!

Vi hade det faktiskt riktigt mysigt. Vi hade köpt ved och fick göra vår egen eld så att vi kunde grilla. Jag kan nog säga att det var den godaste campingmåltiden. Mitch hade köpt korvar från en bra butcher och dessutom gjort världens smarrigaste potatissallad. Jag kan väl tillägga att det förmodligen smakade så bra för att man är stolt att man ordnat allt själv (eld och den perfekta glöden osv, haha).

Det var en perfekt helg i Melbourne med andra ord. En lyxig italienskt middag i stan på fredagen och en campingupplevelse i nationalparken på lördagen. Härlig mix!

Till top