Badrumsstress

Allmänt / Permalink / 0

Idag ringde vår contractor och sa att kaklet inte kommer att räcka för att täcka runt hela fönstret. Kul! Inte! Vi ringde direkt till kakelbutiken och såklart så har de sålt slut på de som vi behövde och de kommer inte in förens i mitten av november!

Men det viktigaste är att vi är extremt nöjda med hur badrummet börjar se ut! Det nya golvet är inne och lite av marmorkakelt är uppe. Så man kan se hur det kommer att se ut och jag kan nu känna mig lugn i mina val. Allt ser hittills väldigt snyggt ut tillsammans!

Födelsedag med mina bellas

Allmänt, Sydneytips / Permalink / 0

I lördags firade jag min födelsedag med mina närmsta tjejkompisar. Det var ett väldigt försenat firande men eftersom jag var i Melbourne de flesta helgerna i oktober så passade det bättre att skjuta på det. Jag är så glad att jag inte struntade i att ordna ett firande av mig själv. Jag var nära på att strunta i det och tänkte först att det räcker väl med att Mitch firar mig.

Jag kände mig så speciell att få ha mina allra närmsta 5 tjejkompisar på en så himla härlig middag på världens bästa restaurang. Om man är i Sydney måste man gå till Via Napoli (det finns 3 st) men vi gick till den i Surry Hills så jag kan bara prata för den. Servicen där är nog bland den bästa i Sydney. Alla är italienare och är så jädrans charmiga och allt är "si bella, graci, prego, amore" osv. Ja, jag ska väl inte sticka under stolen med att vi tjejer gillar det för att vi får bli serverade av otroligt charmiga och söta italienare, vi fnissade en hel del under den här middagen kan jag säga.

Vi åt en enorm antipastobräda följt av en 1 meter lång pizza. De har helt klart den godaste italienska pizzan i Sydney! När vi åt klart så kom plötsligt alla servitörer ut med en tiramisu med ljus i och började sjunga "happy birthday" till mig och de tog ut kastruller och dunkade i bordet och hela restaurangen sjöng med i kör. Jag har garanterat aldrig fått en så gigantisk födelsedagssång sjungen till mig förut. Efter det sa vi att det här är nog födelsedagsstället nummer ett för att man får känna sig så speciell.

Världens bästa kväll med världens finaste tjejer med andra ord. Kvällen slutade 3.30 på en klubb där vi dansade till gamla klassiker. Gud vad jag behövde den här kvällen!

Camping vid Great Ocean Road

Allmänt, Australien / Permalink / 0

I helgen när jag var i Melbourne så körde vi ner mot Lorne längs kända Great Ocean Road för att testa vår nya campingutrustning. Vi var däremot inte nära kusten eftersom det fortfarande är rätt så kallt och vi tänkte att det skulle bli för blåsigt vid havet så vi åkte istället in i bushen. Det här är ju något som oroar mig något eftersom det är svårt att inte tänka på giftormar och spindlar när man beger sig djupt in i bush eller regnskog. Precis då vi höll på att förlora mottagningen på våra telefoner så kom jag på att jag skulle ha en crash course i hur man ska hantera ormbett. Något som jag trodde skulle göra mig mer lugn men jag kan ju säga att effekten var det motsatta.

Men efter att skrämt upp mig själv kan jac nu i efterhand säga att det var helt i onödan. Det var inte alls läskigt att gå runt i skogen och jag kände mig faktiskt rätt så trygg i att ormarna är ju mer rädda för mig egentligen. Så nu kan jag stolt säga att jag överlevt min fjärde campingupplevelse i Australien haha!

Vi hade det faktiskt riktigt mysigt. Vi hade köpt ved och fick göra vår egen eld så att vi kunde grilla. Jag kan nog säga att det var den godaste campingmåltiden. Mitch hade köpt korvar från en bra butcher och dessutom gjort världens smarrigaste potatissallad. Jag kan väl tillägga att det förmodligen smakade så bra för att man är stolt att man ordnat allt själv (eld och den perfekta glöden osv, haha).

Det var en perfekt helg i Melbourne med andra ord. En lyxig italienskt middag i stan på fredagen och en campingupplevelse i nationalparken på lördagen. Härlig mix!

Till top