En välbehövd update

Allmänt / Weekend, badrum, melbourne, renovering / Permalink / 1

Jag har varit urusel den senaste tiden på att blogga. Jag känner att jag knappt har berättat någonting som hänt här. Jag kan skylla på flera saker men jag måste faktiskt säga att jag med passion hatar blogg.se's mobilapp. Den är inte alls enkel och snabb att använda så som en mobil bloggapp borde vara. Det tar tusen år att ladda upp några få bilder och bilder är ju just det som man vill snabbt ladda upp när man bloggar ifrån mobilen. Jag har länge velat byta bloggportal helt men jag vill heller inte förlora hela mitt arkiv.

Hur som helst, nu har jag tagit upp laptopen till Mitch föräldrar så att jag kan skriva ifrån datorn istället. Jag bor sedan 3 veckor tillbaka hos Mitch föräldrar då vi som ni vet håller på att renovera vårt badrum. Det har blivit försenat på grund av att vi saknade en del kakel. Han som vi anlitat sa att jag kunde flytta in igen nu om jag ville men de kommer ändå att behöva komma tillbaka nästa vecka för att sätta upp de sista kaklen. Det känns därför lite onödigt att städa hela lägenheten från byggdamm för att om en vecka behöva göra om all städning.

Men jag har det faktiskt himla bra här hos Mitch familj. De har ett så pass stort hus att jag inte känner mig i vägen och alla har sitt eget space. Plus att det är ganska skönt att ha sällskap om kvällarna eftersom Mitch är i Melbourne.

På tal om Melbourne så var jag, Mitch syster och hennes pojkvän nere och hälsade på i Melbourne förra helgen. Vi hade världens bästa helg med en bra mix av god mat, barer, natur och aktiviteter. Vi gjorde en helt fantastisk hike på lördagen i en nationalpark. Det tog oss ca 3 timmar och det var en härlig mix av upp för berg, nedför dalar, förbi en flod och lite klättring kring ett berg. På kvällen gick vi till en italiensk restaurang följt av några barer. Det absolut bästa med Melbourne är maten! Om man trodde att Sydney hade bra restauranger och caféer så säger jag bara släng dig i väggen Sydney. Melbourne är verkligen snäppet bättre. Om man gillar frukostar ute på caféer så är det här himlen! Det finns så många bra ställen att det är svårt att välja vart man ska gå för man vill hinna med att testa så många olika ställen. Ett problem vi stötte på på söndag morgon då vi gick till ett café som är känt för sitt wood smoked bacon. Wow, säger jag bara, så himla gott! Efter frukosten så råkade vi gå förbi ett ställe som ska ha Melbourne's bästa croissanter så vi kunde ju såklart inte gå förbi utan att köpa en var. Efter det kan jag säga att vi var rätt så mätta!

Nu kommer jag tyvärr inte att se Mitch förens den 16 december när han flyger hem till Sydney igen för vår semester med mamma och pappa. Han har några cykelrace i Melbourne och sen måste han plugga för sin sista tenta därför kändes det bara stressigt för oss att försöka klämma in en till helg för mig att flyga ner. Plus att det är väldigt dyrt att flyga fram och tillbaka. Jag har ganska mycket att göra de kommande helgerna i alla fall så det känns helt okej. Jag är i full gång med att hjälpa Mitch mamma att inreda deras bottenvåning som de håller på att göra om helt från topp till tå, dessutom så har jag vår egna lägenhet att styra upp innan mamma och pappa kommer hit. Så det finns projekt så att det blir över.

Jag hoppas att jag kan flytta hem igen nästa helg. Då kommer jag äntligen ha ett bra wifi igen. Det tar år och dagar att försöka ladda upp bilder eller inlägg i det här huset. Små saker som wifi och en bra tvättmaskin är anledningar till att jag vill tillbaka till vår egna lägenhet. Men jag ska inte klaga, det är rätt så lyxigt att få bli omhändertagen av hans familj såklart.


Min och Mitch smarriga middag på fredagskvällen innan Lucy och Peter anlänt. 

Den här frukosten var så god! Det var en buttermilk pannkaka med frön, bär och grädde på toppen. 

Här är lite bilder från hiken vi gjorde på lördagen.

Melbourne's bästa bacon följt av Melbourne's bästa croissant. Mums!

 
#1 - - Ida Swedstralia:

Hej! Så kul att hitta in på din blogg igen! :) Var någonstans gjorde ni hiken i Melbourne ? Tar gärna alla Melbourne tips, vi är här nu :) Min man är härifrån men fler tips är alltid bra! Ha det så bra! // Ida

Svar: Hej Ida! Vad kul att du hittade tillbaka hit! Jag var en trogen följare av din blogg när du var aktiv. Så kul att läsa om andra i samma/likande sits.
Hiken heter Werribee Gorge state park och ligger ca 40min till 1 timmes bilresa från city. Helt klart värt det! Rekommenderar verkligen att göra den! Har ni flyttat till Australien nu eller är ni här på besök? :) Säg till om du behöver fler Melbournetips //Emilia
Emilia

Till top