Hösten är på gång

Allmänt / Permalink / 1
Egentligen är det ju officiellt höst i Sydney från och med mars till maj. Hittills har det ju enligt mig fortfarande varit sommarväder. Men svenskt sett så är det ju nästan alltid sommar här. Men om mitt nya aussie-jag skulle analysera vädret så är det faktiskt höst nu. Det är mycket kyligare på morgonen och man behöver en tröja alternativt tunn jacka på mornarna när man går till jobbet. På eftermiddagarna kan det därimot variera rejält. Den här veckan ska det vara sol och runt 25 grader dagtid vilket gör det svårt att klä sig på morgonen. Jag släpar alltid hem tröjor och scarfs på eftermiddagarna eftersom det alltid är på tok för varmt att ha på sig dem på vägen hem från jobbet. 

Igår var jag ute på en lång promenad i Centennial park. Jag hade gärna velat springa istället men eftersom jag fortfarande är lite sjuk så valde jag att gå. Det som är härligt med att gå igenom parken istället för att springa är att man kan njuta av omgivningen ännu mer. Eftersom det snart går mot vinter här så börjar en del stora träd att få vackra orangefärgade löv. Det finns ju inget vackrare än riktigt fina höstlandskap med massor av träd i olika färger. Riktigt så blir det ju oftast inte här men det är fint ändå att några träd ändrar färg. 

Nu ska jag sluta och babbla om träd. Jag är på väg hem från jobbet och ska direkt hem för att laga mat. Senare ikväll blir det såklart Game of Thrones. Så himla beroende! 

Här kommer lite bilder från parken igår: 

#1 - - Em - mitt liv på NZ:

Vilka vackra färger! Hösten är underbar ändå, särskilt då vi i Australien och på NZ slipper så mycket regn och rusk.... På den här sidan av jorden är det ju mer krisp luft om morgnarna, färgsprakande träd och klarblåa himlar som man förknippar med hösten :) Fast jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är avis på svenskarna som sitter på uteserveringar och njuter av våren just nu, samt har hela sommaren framför dem! Svensk sommar är omöjligt att slå, eller hur? Åker du hem i sommar?

Svar: Håller verkligen med! Skönt att slippa den gråa och blöta hösten och istället mestadels ha sol och härliga krispiga mornar och kvällar. Vädret är verkligen perfekt just nu för att träna utomhus. Så jag passar på så mycket som jag kan, innan det blir kallt.
Jag vet, nu börjar instagrambilderna från den svenska våren att rulla in över ens feed. Klart man blir lite avis, mest på att vara hemma. Vädret vet jag att vi har bättre här nere även fast de har "vår" haha. Jag försöker i alla fall övertala mig själv om det när jag blir lite bitter. Nej tyvärr kommer jag inte kunna åka hem något denna sommar. Mina föräldrar kommer hit i en månad i december så jag spar all min semester tills dess. Du åker väl till Sverige i sommar? Du måste längta så mycket! Stor kram
Emilia

Till top