Påskens matkoma

Allmänt, Mat / Kitchen, Mat, Pasta, Påsk, aid, pastamaskin, tortelli / Permalink / 0
Det känns som att påsken varit ett enda långt matkoma. Men det är väl samma känsla för de flesta antar jag? Vi åt så mycket god mat, både hemma och ute på restuaranger. Men höjdpunkten var nog på lördagen då Mitch invigde pastamaskinen som hör till vår kitchen aid. Han lagade pumpafyllda tortellinis serverat med smör och salvia sås. Det var löjligt gott! Pastan blev förvånansvärt bra för att vara första gången vi gjorde allt från scratch. Kan helt klart rekommendera att köpa pastakittet till kitchen aid om ni har en. Nästa helg ska vi testa att göra egen tagliatelle. Det ser jag fram emot! Tortellinin var däremot bara en förrätt. Till varmträtt hade han lagat pancettalindad kyckling fylld med salvia och till det smörkokta ärtor. Så enkelt och så gott! 
 
Varmrätten
 
Självklart hann vi med en Aperol Spritz och lite ost innan middagen på vår nya favoritplats, balkongen.
 
På söndagen efter att vi kommit hem från vår hike i Manly gick vi hem till Mitch familj där det vankades familjemiddag. Däremot hade vi inget påsktema på maten utan det blev en härlig mix. Mitch mammas paradrätt är lammstek med massor av goda tillbehör på sidan av. Till efterrätt hade jag lagat en Tiramisu men eftersom Mitch glömt att säga det till sin familj så hade även hans lillasyster gjort efterrätt. Så det blev en efterrättsbuffé istället. Vi var rätt så mätta när vi knallade hem sent på kvällen. 
 
 
Familjemiddag. En väldigt typisk aussiemiddag, lamm med olika rostade grönsaker och gravy.
 
Dessert nummer ett, tiramisu. 
 
Dessert nummer två, citronpaj. Väldigt gott! 
 
På måndag morgon lyckades vi även klämma in en frukost på mysiga Bondi Wholefoods. Vi tog bilen ner och sprang varsin löprunda kring Rose Bay innan vi möttes vid caféet för en välförtjänt frulle. Vi delade på bananpannkakor och en summer bircher bowl. Så jädrans gott! 
 


Till top