Glad påsk från Sydney!

Allmänt / Långhelg, Påsk, Traditioner, buns, cross, hot / Permalink / 0
 Hot cross buns och easter eggs på jobbet i torsdags. 
 
Glad påsk! Är det idag man säger glad påsk föresten? Jag blir alltid lika förvirrad runt påsken vilken dag det är man ska förvänta sig påskkärringar utanför dörren (i Sverige alltså) och vilken dag man ska äta påskmat. Det blir ju ännu mer förvirrande nu när man kör en mix utav de svenska och de australienska traditionerna. Här i Australien så firar man påsk på ungefär samma sätt som i Sverige. Någon gång under påskhelgen så äter man lunch eller middag med familjen. Om det är på Good Friday eller långfredagen som vi kallar det så ska man inte äta kött utan man ska helst äta fisk. Det gjorde vi däremot inte igår. Vi gick ut och käkade middag på mysiga 10 William street i Paddington med Camilla och Tim. Det slank ner en och annan drink och några glas rödvin och idag har jag börjat dagen väldigt långsamt och nu efter en stor kaffe så mår jag prima igen. 
 
Under påsken i Australien så äter man hot cross buns som man värmer/rostar och äter med smör. Jag har inte riktigt förstått hur alla kan tycka att det är så gott. Men det är nog för att alla aussies har växt upp med dem som de tycker att det är så speciellt. Det går nog att jämföra med lussebullar för svenskar. Mitch säger alltid att han inte förstår hur vi svenskar kan vara så galna i dem och att de inte är särskilt goda. Vilket jag såklart tycker är galet för lussebullar är ju löjligt gott. Men precis så säger Mitch om hot cross buns. Vi får väl se, om några år kanske jag står och bakar hot cross buns över påsk eller så är det Mitch som frågar efter lussebullar kring jul. 
 
Det bästa med påsken är ju att man får långhelg och hela 4 dagars ledigt. Det behövs verkligen då det varit mycket jobb och långa dagar de senaste veckorna. Vi har faktiskt två långhelger framöver att se fram emot. Först Anzac day i slutet på april och sen Queens birthday i början på juni. Efter det är det inte långt kvar tills vi åker till Vanuatu! I slutet på juli åker vi dit, jag har nästan glömt bort att vi bokat den resan. Men det kommer bli otroligt skönt att komma bort i 8 dagar mitt i vår vinter. 
 
Nu ska vi nog ner och ta ett dopp i havet. Det gäller ju att passa på nu innan det blir kallare ute. 
Till top