Norsk Dor recension

Allmänt, Mat / mat, restaurang, skandinavisk / Permalink / 2
Igår var vi på en nyöppnad restaurang i Sydney som heter Norsk Dor. Kocken som öppnat restaurangen har bott några år i Sverige och där ifrån kommer väl den skandinaviska inspirationen. För att komma in i restaurangen går man ner för två långa trappor, sedan går man igenom en lång korridor och man börjar undra om man verkligen är på rätt ställe. Gången leder sen till en dörr med en ringklocka som man får ringa på. Efter några sekunder blir man insläppt och sedan känns det som man kliver in i en mysig nordisk fjällrestaurang. Jag måste säga att de lyckats väldigt bra med inredningen. Det hade en nordisk känsla utan att det var "tacky", vilket det annars lätt kan bli. 

Vi beställde in cocktails och ostron innan maten och det var riktigt smarrigt. Sedan delade varje par på två förrätter och två varmrätter. Mitch och jag startade med benmärg serverat med akvavit. Det var enligt recensionerna deras bästa rätt. Men jag förstod inte riktigt grejen? Smakerna i benmärgen var väl ok, men det var nog inget för mig. Akvaviten var mest kul att smaka med Bec och hennes kille eftersom de aldrig smakat något liknande förut. Vår andra förrätt var en version av en skagen serverat på rågbröd. Det var faktiskt väldigt gott. Men mest för att jag saknar smaken av skagenröra så himla mycket. Hade jag ätit den i Sverige hade jag blivit besviken om jag betalat det priset för en skagenförrätt. 
Till varmrätt delade vi på rådjur serverat på 3 olika sätt samt en fisk och skaldjurssoppa. Båda var goda och det var verkligen inget fel på rätterna. MEN det var heller ingen "wow"-effekt när man smakade på maten. För de priserna hade jag hellre gått till en annan restaurang. Varmrätterna låg på ca $44 vilket är i saftigaste laget. Jag tror att det är extremt svårt att öppna en skandinavisk resturang här i Australien och faktiskt ha skandinaver som prisar maten. Vi jämför ju såklart allt vi smakar med hur bra vi vet att de kan smaka i Sverige. Men jag ser det ändå som en väldigt positiv grej att fler och fler nordiska ställen öppnar här i Sydney. För destu fler som öppnar destu bättre blir väl säkert kvalitén.
Jag kommer nog inte att gå tillbaka till Norsk Dor. Det var kul att testa men för de priserna tar jag hellre mina pengar och går till ett annat ställe. #1 - - fruborgenvik.se:

Så gott det ser ut!

Svar: Det var supergott, men tyvärr alldeles för dyrt 😜
Emilia

#2 - - fruborgenvik.se:

Så gott det ser ut!

Till top