Mountainbike genom nationalparken

Allmänt / cykla, mountainbike, nationalpark, utflykt, utsikt / Permalink / 0
I helgen var det långhelg här i Sydney. Vi hade hela måndagen ledig vilket var otroligt skönt eftersom det inte var så länge sedan vi hade en röd dag. Nu dröjer det däremot tills oktober innan vi för en till röd dag. 

Vi hade en fullbokad helg och det är varför jag inte hunnit skriva så mycket här. I lördags var vi på farvälmiddag/fest hos våra nära vänner som flyttar till London om några dagar. Det var så mysigt och roligt att ha en middag hemma hos dem då de vanligtvis bara anordnar större fester i deras hus. Däremot så var vi utomhus hela kvällen så det gjorde väl inte susen för varken mig eller Mitch som är förkylda. Men men, det var det värt. 


På söndagen skulle vi egentligen packa mtb-cyklarna och åka och campa men eftersom vi båda var lite sjuka så skippade vi campingbiten. Istället packade vi mountainbikecyklarna på taket och åkte till Royal National Park söder om Sydney. Där cyklade vi två olika spår varav ett gick ner mot Eagle Rock. Där åt vi vår lilla picknick och jag spanade desperat efter valar då det är högsäsong för dem nu. Tyvärr såg vi inga valar men det gick verkligen inte att klaga på utsikten! 

Jag måste också ge mig själv en klapp på axeln för att jag verkligen kommit tillbaka till mitt vanliga jag på cykeln. Senast jag åkte mtb så var det på en ganska svår bana och jag ramlade flera gånger varav en gång över styret och efter det har jag inte vela cykla på ett tag. Men man måste verkligen "get back in the saddle" för att glömma bort de där läskiga fallen. För jäklar vad roligt jag hade den här gången! Spåret hade ganska mycket stora grenar och lera efter förra helgens storm så det var verkligen ingen relaxing tur. Men det är nästan roligare att cykla när man får mer av en utmaning. Jag försöker alltid att hålla Mitch tempo och följa efter honom så jag ser hur jag ska "ta" stenarna eller andra hinder. Hur som helst så känner jag att jag vill ut och cykla mer nu vilket känns så roligt! Och ni kan ju gissa om Mitch är glad över det? ;) 

Den väldigt leriga starten. 

Lite för djupt för att cykla igenom, då får man bära över cykeln! 

Belöningen var att komma fram till den här utsikten.

Det är lite fuskigt att Mitch får vänta på mig vid toppen av backarna och sen när jag äntligen kommet fram är han redo stt cykla vidare och jag får knappt någon vila, haha! 


Till top