Flyttar till Melbourne!

Allmänt / Permalink / 2
Det blev lite väl mycket cliffhanger på det senaste inlägget kanske. Oops, det var inte meningen. Men jag kände att det här förtjänade ett eget inlägg. 

Mitch har fått en befordran på sitt jobb vilket betyder att han kommer att jobba i Melbourne i ett halvår. Han kommer att jobba i ett väldigt spännande team och få chans att jobba nära deras CEO. Det här är såklart positiva och spännande nyheter. Mitch åker dagen efter att vi kommer hem från Vanuatu i början på augusti. Vi kommer med andra ord ha några väldigt fullbokade helger. Flytten, semester och sen åker han. Det kommer självklart att bli tufft att inte ha honom här mestadels av tiden. Men vi ser på det hela väldigt positivt och ser fram emot att ha några roliga helger ihop i Melbourne. Dessutom så kommer han hem för några konferenser och tentor så förhoppningsvis så ser vi varandra minst en helg i månaden. Om det är några som är bra på distans så är det väl ändå vi. Fast senaste gången när vi var ifrån varandra i 5 månader så sa vi "aldrig igen". Men det här blir ju annorlunda såklart. Vi är för det första i samma land, vi kan flyga och se varandra på helgerna och vi kan prata varje kväll på telefon. 

Jag är så himla stolt över Mitch. Han är så duktig på sitt jobb plus att han pluggar på sidan av sitt heltidsarbete. Jag fattar inte hur han orkar. Det förstår nog han inte själv heller. Det var helt förståeligt att han la ner tävlandet i triathlon efter Österrike förra året. Hade han gjort det nu också hade han väl gått in i väggen. Jag hör till kategorin som tycker att ett heltidsjobb är utmattande nog.

Jag har redan bokat flyg till Melbourne under min födelsedagshelg. Ser fram emot att testa några utav Melbournes många restauranger och barer! Mitch lägenhet han får bo i är dessutom superlyxig plus att han får tillgång till en bil. Så nu måste jag leta upp massor av roliga saker och utflykter att hitta på medan han bor där. Så spännande! 

Så här såg det ut hemma förra helgen då vi försökte planera in vilka helger vi ska se varandra. Dvs vem som åker vart vilken helg :) 

Planering inför flytten

Allmänt / Flytta, Inredning, lägenhet / Permalink / 2
 
När jag var hemma och var sjuk förra veckan så hittade jag en hemsida där man kunde skapa egna moodboards genom att ladda upp bilder. Det underhöll mig i några timmar tack och lov. Det är ju rätt så långtråkigt att vara sjuk. Hur som helst så är det de här bilderna jag går efter just nu. Nu har jag bara 2 veckor på mig om jag vill ändra mig. Färgerna just nu går i grått (surprise surprise, hehe) och ljusgrönt. Som det ser ut nu så blir det en mörkare grå i sovrummet för att skapa ännu mera mys och lugn. Jag älskar vår sovrumsfärg just nu men jag kan tänka på mig att testa en nyans mörkade grå. Så vi kör på det i nya lägenheten. Golven är vi som sagt inte så jätteförtjusta i men jag tänker mig en stor och ljus mysig matta i sovrummet som täcker mestadels av golvet i alla fall. 
 
 
 
Vardagsrummet och köket kommer att bli ljusljusgrått som på bilderna ovan. Jag har sett den färgen på så många Pinterestbilder nu att jag verkligen övertalat mig själv att det kommer att bli snyggt. Men precis som i sovrummet så vill jag även i det här rummet köpa en stor matta så att golvet inte får så mycket fokus. Det kommer att bli intressant att se hur vi kan möblera det här rummet. Det finns inget självklart ställe att ställa soffan. Men med lite tur så kommer vår soffa att få plats på den plats jag vill ha soffan på. Nu är det inte långt kvar. Jag vill flytta nu! Men på ett sätt inte, för efter att vi flyttat in kommer en stor förändring ske i våra liv. Både positiv och negativ, lite läskigt faktiskt. Men det får jag skriva om i nästa inlägg för nu kom Mitch precis hem och vi måste laga middag nu.

Norsk Dor recension

Allmänt, Mat / mat, restaurang, skandinavisk / Permalink / 2
Igår var vi på en nyöppnad restaurang i Sydney som heter Norsk Dor. Kocken som öppnat restaurangen har bott några år i Sverige och där ifrån kommer väl den skandinaviska inspirationen. För att komma in i restaurangen går man ner för två långa trappor, sedan går man igenom en lång korridor och man börjar undra om man verkligen är på rätt ställe. Gången leder sen till en dörr med en ringklocka som man får ringa på. Efter några sekunder blir man insläppt och sedan känns det som man kliver in i en mysig nordisk fjällrestaurang. Jag måste säga att de lyckats väldigt bra med inredningen. Det hade en nordisk känsla utan att det var "tacky", vilket det annars lätt kan bli. 

Vi beställde in cocktails och ostron innan maten och det var riktigt smarrigt. Sedan delade varje par på två förrätter och två varmrätter. Mitch och jag startade med benmärg serverat med akvavit. Det var enligt recensionerna deras bästa rätt. Men jag förstod inte riktigt grejen? Smakerna i benmärgen var väl ok, men det var nog inget för mig. Akvaviten var mest kul att smaka med Bec och hennes kille eftersom de aldrig smakat något liknande förut. Vår andra förrätt var en version av en skagen serverat på rågbröd. Det var faktiskt väldigt gott. Men mest för att jag saknar smaken av skagenröra så himla mycket. Hade jag ätit den i Sverige hade jag blivit besviken om jag betalat det priset för en skagenförrätt. 
Till varmrätt delade vi på rådjur serverat på 3 olika sätt samt en fisk och skaldjurssoppa. Båda var goda och det var verkligen inget fel på rätterna. MEN det var heller ingen "wow"-effekt när man smakade på maten. För de priserna hade jag hellre gått till en annan restaurang. Varmrätterna låg på ca $44 vilket är i saftigaste laget. Jag tror att det är extremt svårt att öppna en skandinavisk resturang här i Australien och faktiskt ha skandinaver som prisar maten. Vi jämför ju såklart allt vi smakar med hur bra vi vet att de kan smaka i Sverige. Men jag ser det ändå som en väldigt positiv grej att fler och fler nordiska ställen öppnar här i Sydney. För destu fler som öppnar destu bättre blir väl säkert kvalitén.
Jag kommer nog inte att gå tillbaka till Norsk Dor. Det var kul att testa men för de priserna tar jag hellre mina pengar och går till ett annat ställe. Till top