Välkommen till kaoset

Allmänt / Permalink / 3

När man inte trodde att en flytt kunde bli mer stressig... Så känns vårt liv just nu. Byggarna har nu sagt att vi ENDAST får gå på golvet tidigast söndag. Alltså försvinner hela lördagen som flyttdag också. Vi hade ju tänkt att städa hela nya lägenheten på lördag och sen flytta in på söndag. Eftersom det båda målats, borrats, slipats golv och lite mer så är det ju riktigt skitigt i lägenheten och i nulägehet vore det katastrof att börja flytta in möbler över allt skit och sprida runt allt ännu mer. Vi tyckte ju därför att det är självklart att vi måste spendera minst 2 timmar på söndag morgon och städa lägenheten innan vi bär in alla lådor och möbler. Men nu har vi precis fått veta att Mitch syster och partner bestämt sig att flytta in på samma dag (de flyttar in i vår gamla lägenhet) istället för att vänta till till exempel bästa helg (båda bor hemma). Så nu känns det som att söndagen förvandlats till deras flyttdag. Eftersom de är så snälla och erbjudit att hjälpa oss flytta in så har vi inte kunnat säga så mycket. Men vi har liksom bara söndagen för att fixa ALLT! Sen jobbar vi tills torsdag, på fredag åker vi till Vanuatu och dagen efter vi kommer hem flyttar Mitch till Melbourne. Så därför känns det extra viktigt för oss att få spendera hela söndagen med att ordna vår flytt och komma i någon form av ordning hemma.

Här är en situation där jag känner mig extremt maktlös. Jag önskar så mycket att jag kunde ringa mamma och pappa och dom kommer och hjälper till. Plus att jag skulle kunna fixa mer hjälp av vänner som kan hjälpa till att bära. Här känner vi oss lite maktlösa. Mitch har bara några få supernära vänner (killar som kan bära alltså) och tyvärr har alla utom en just nu flyttat till England. Jag vet att jag låter lite löjlig nu men helst av allt så vill jag bara ha mamma och pappa här just nu. Jag vet att mamma skulle hjälpa mig styra upp allt med städningen och få mig att inte känna att det är ett omöjligt projekt. Pappa skulle ta över och se till att flyttbilen packades på bästa sätt och ha tips och trix för att allt ska gå smidigt till. När det kommer till sånt här så vill man ha sina egna föräldrar. Så är det bara. Jag älskar mina svärföräldrar men jag känner såklart inte att jag kan ställa krav på dem eller ifrågasätta varför det nu blivit Mitch systers flyttdag istället för vår.

Mitch håller mitt i allt där här flyttlasset på att plugga till en tenta och jag kan se att han är nära på att bryta ihop. När det senast igår föreslogs att vi kunde flytta alla våra saker först tidigt söndag morgon och ställa dem i vårt garage och sen gå tillbaka och hjälpa dem flytta in så fick Mitch nog och gick hem. Jag är glad att jag inte var där om jag säger så.

Drama, drama, drama...

On a more positive note, målaren som vi hade var så nöjd med vår lägenhet och färgerna jag valt att han ville att vi skulle ta bilder så att han kunde visa dem som referens och förslag för framtida kunder. Så det är ju kul! Jag är helt kär i mina färgval och är så glad att jag tog mig tid och tänkte igenom allt under en lång tid.

Här är lite bilder ifrån den gångna veckan. Måste däremot påpeka att färgerna på bilderna inte ser ut alls som de gör i verkligheten. Ska försöka att ta bättre bilder på alla rum när vi flyttat in.

#1 - - Pappa:

Kommer😬

#2 - - Mamma :

Åå jag vill ju vara där. Varför ska du bo på andra sidan jordklotet?

#3 - - Mamma :

Ser superfint ut i alla fall - snygga färger😍

Till top