Do you want fries or mash?

Allmänt / Permalink / 3

Igår var vi förbi Ikea en snabbis då vi behövde köpa gardinstänger till nya lägenheten. När vi gått igenom labyrinten på första våningen och vi passerar restaurangen så säger Mitch att han är hungrig och jag tittar förvånat på honom. Vi äter nämligen aldrig på Ikea och Mitch som vet hur riktig svensk mat smakar brukar prata om hur äcklig maten är där. Men eftersom vi inte ens kommit till självplockdelen av Ikea än så tänkte han nog att om han måste genomlida det och dessutom vara hungrig så kan det sluta illa, haha! Så vi ställde oss i kö och när det är vår tur och vi beställer köttbullar så frågar dom "Do you want fries or mash?". Jag visste ju det här sedan innan, men ändå? Man kan inte äta köttbullar med brunsås med pommes frites?! Så himla äckligt! Vad gör de med vår nationalrätt? Haha! Hur som helst så åt vi våra köttbullar (med mos såklart) och sen lämnade jag Mitch i restaurangen medan jag gick i förväg för att plocka på mig allt smått som han hatar att titta på. När han sen kommer ikapp mig så står jag och väljer gardiner och hans blick när han ser mig "Va, har du bara kommit hit?". Vad är det med män och Ikea? Det här är anledningen till att jag alltid åker dig själv. Det är så mycket skönare att få titta på allt utan att ha någon som vill dra en genom hela butiken på snabbaste sätt.

Vi överlevde i alla fall och sedan bar det av till Bunnings där vi köpte ett nytt toalock. Inte det roligaste att lägga pengar på men det behövdes. Jag vill veta att jag är den första som använder det och inte några främlingar.

Efter det fick Mitch sin revenge! Han sa att han "bara" skulle förbi två cykelbutiker på vägen hem och att jag kunde vänta i bilen för att han vet hur mycket jag hatar cykelbutiker. En timma senare och två butiker senare så sitter jag bitter i bilen och smsar "skynda dig". Alltså var det nu jag som tog över rollen som stressande partnern. Emilia vs Mitch: 1-1...

#1 - - Mamma:

Ha ha ja det där känns igen. Jag har aldrig hört talas om någon man som gillar att gå på Ikea..

Svar: Haha nej det existerar nog inte :P
Emilia

#2 - - Em - mitt liv på NZ:

Hahaha det där låter som oss! Fast C gillar nog inga affärer, det är han som får vänta på mej i 9 av 10 fall. Jag insåg för länge sen att det är så mycket bättre att åka själv och shoppa. Eller allra bäst, klicka hem grejer online :) Och nä det går verkligen inte att käka strips till köttbullar, usch. Tur att ni agerade som riktiga svenskar ;) Ha en fin dag!

Svar: Haha, Mitch är likadan i nästan alla butiker så länge det har med inredning eller kläder att göra. Men om det finns cyklar eller andra typ av sportsaker så är han intresserad och då är det istället jag som står och suckar. För i triathlonbutiker har jag verkligen ingenting jag ens kan kika på, hehe. Vi har ett bra system vilket är att jag åker själv så länge han inte behövs för att bära tunga saker och det verkar fungera bäst så :) Han har insett att det är lika bra att lämna inredandet till mig 😂 Så roligt att de flesta män är precis likadana 😜
Emilia

#3 - - Alexandra :

Håll i dig nu... Till och med i Sverige ser man folk ta pommes på Ikea till köttbullarna! :-P

Svar: Va? Det trodde jag verkligen inte! :) Så till och med Sverige har gett vika för pommes-älskarna 😂
Emilia

Till top