Svenska ambassaden

Allmänt / Canberra, Sydney, ambassaden, konsulat, pass, svenska / Permalink / 0
Jag har ju helt glömt bort att skriva om mitt besök på svenska ambassaden innan jul! Jag hade en tid bokad där för att förnya mitt svenska pass. Det var den huvudsakliga anledningen till varför vi ens åkte till Canberra, jag och Lucy. Det är ca 3 timmars bilresa från Sydney så det är väldigt jobbigt om man bara skulle köra fram och tillbaka över samma dag. Därför bestämde vi oss för att göra en helg utav det. 

Svenska ambassaden ligger i ett område där i princip alla länders ambassader ligger. Om man är i Canberra så är det faktiskt ganska intressant att åka runt i det området och spana in alla olika ambassader. Ofta så kan man se på stilen på huset vilket land den tillhör innan men ens sett skylten eller flaggan. De finaste ambassadhuset måste jag nog säga var Finlands, riktigt snyggt arkitektritat hus som gick in i berget bakom byggnaden. Sveriges var inte dåligt det heller. En riktigt fin svensk design med vit fasad och blåa knutar. Det kändes som att komma hem så fort man gick igenom grindarna och gick upp den långa grusvägen. Väntrummet var som att slungas tillbaka till Sverige på en gång. Inte vara för att de hade bilder på kungen och drottningen men också för att stilen var så himla svensk. 

Det gick i all fall superfort att skaffa passet och 10 minuter och 225 dollar senare så var det klart! Det är löjligt dyrt att förnya sitt pass utomlands så om man kan så ska man definitivt göra det hemma i Sverige. 

Tre veckor senare så skickade de passet till svenska konsulatkontoret i Sydney. Öppettiderna är bara tisdag - fredag kl 09.30-12.30! Och kontoret ligger i Cremorne vilket är en bit ifrån city! Så himla opraktiskt. Jag hade tur och kunde smita ifrån jobbet en stund. Men det är så himla opraktiskt för det är nog många som inte kan ta sig dit under de tiderna. Men men, nu är det nya passet mitt i alla fall. Skönt att ha det gjort! 

Lucy läser på om svensk matlagning ;)
Kungen och drottningen fann såklart där.

Svenska konsulatkontoret i Sydney där de har samma tråkiga bilder på kungen och drottningen, haha!

Snyggaste presentpappret!

Allmänt / Permalink / 3
Nu är det dags att sova för imorgon ska jag gå upp tidigt och göra födelsedagsfrukost till Mitch. Paketen är inslagna och jag var bara tvungen att lägga upp en bild på dem här. Jag hittade nämligen världens snyggaste presentpapper på Dymocks idag. Jag har nog totalt drappats av marmor och guldfeber, haha! Men det är ju så snyggt! 


Till top