Löjligt goda Nutella cupcakes!

Allmänt, Mat / Choklad, Cupcake, Muffins, Recept, RoyFares, nutella / Permalink / 5
Igår så invigde jag vår efterlängtade kitchen aid. Första baket blev ett recept ifrån min favoritbok United States of Cakes av Roy Fares. Jag bläddrade igenom boken och jag fastnade direkt för ett recept på Nutella cupcakes som såg väldigt smarriga ut. Det var ett bra beslut, för jäklar vad goda dom var! Själva muffinsarna var en perfekt mix av choklad och kaffe och frostingen med nutella och mörk choklad den var som ni kan gissa underbart god! 
 
De här kommer jag nog baka igen! Allt är ju så mycket enklare nu när jag har en ordentlig mixer. Receptet hittar ni här ifall ni blev sugna på att baka dom själva. Jag fick däremot bara ut 8 muffins istället för de utlovade 12, så tänk på det ifall ni vill baka för flera personer. Som tur är så var vi 7 personer på gårdagens familjemiddag, så det passade ju perfekt! Jag drog till och med fram kameran igår. För det är ju inte ofta jag bakar dagtid och man faktiskt kan fota en fin bild i dagsljus. 
 
 
 
 

En ny baby i vårt hem

Allmänt, Mat / aid, kitchen, kök, pastamaskin / Permalink / 2
Nämligen en kitchen aid. Och varför den får kalla sig baby är för att jag velat ha en i säkert 8 år nu. Så det var ett efterlängtat köp! Men inte bara för mig. Jag har mest velat ha en för bakning eftersom det underlättar extremt mycket när man gör deg, frostings osv. Mitch har däremot på senaste tiden också velat ha en eftersom han börjat laga mycket italienskt och han väldigt gärna ville ha en pastamaskin. Och eftersom vi inte direkt har någon bänk att spänna fast en pastamaskin i så fick vi ännu en anledning till att köpa en kitchen aid. Vi valde en cremevit eftersom det bara fanns att välja på svart, grå eller créme från vår banks hemsida. Vi betalade nämligen mer än halva med intjänade kreditkortspoäng, så himla bra! Kändes som att vi fick halva gratis. Eller i alla fall för mig, eftersom det var Mitch hårt intjänande poäng sedan han skaffade det kreditkortet som ung, hehe. Tack Mitch ;) 

Mitch fick de 3-delade pastasetet i födelsedagspresent för några veckor sedan. Så nu är vi redo att göra vår egna pasta.

Jag invigde däremot kitchenaiden idag med att göra cupcakes. Mer om det i ett annat inlägg för nu måste jag sova. God natt!

Balkongfix

Allmänt / Permalink / 0
Lördagen bestod av en himla massa städande och skrubbande av vår kära och väldigt oanvända balkong. Här om veckan så sa jag att vi borde ta tag i projektet "fixa i ordning balkongen" eftersom det inte kostar så mycket alls. Så första delen av projektet var såklart att städa och rensa. Vi kastade alla gamla växter och örter som stått där alldeles för länge. Vi gjorde oss av med den stora hyllan som vi tidigare haft alla växter på. Sedan skrubbade vi hela räcket och hela golvet för hand med borstar och starkt medel. Det behövdes för den här balkongen har nog inte rengjorts på många år. Nu ser teglet faktiskt vitt ut igen. Nästa helg så ska vi köpa trall på Ikea som självklart var slutsålt nu. Vi ska även köpa en bänk med lite mysiga kuddar och så några växter och ett litet sidbord. Sen kan jag nog lova att den här balkongen kommer att vara tusen gånger mer inbjudande än nu. 

Före och efterbilder. Grillen har vi såklart inte gjort oss av med. Vi flyttade den bara medan vi städade. Längtar tills nästa helg då trallen kommer på plats! 

Till top