DIY på gång

Allmänt / Permalink / 0

Det bästa med att ha ett stort garage är att man kan göra alla "smutsiga" projekt där nere istället för i lägenheten. Igår påbörjade jag lite test DIY-projekt. Jag håller på att måla en tavellist i samma färg som väggen till vardagsrummet och så testar jag ett så kallat "Ikea-hack". Man köper alltså ett billigt bord eller likande och gör sedan om det med lite enkla knep. Jag köpte bland annat ett litet sidbord som var mörkblått som jag nu spraymålat i guld. Ska bli intressant att se om slutresultatet blir bra!

Det var så kul att spraymåla att jag tog tag i första bästa kruka som stod och skräpade i garaget. Kommer bli supersnyggt med en fin krukväxt i! Innan var krukan limegrön och inte så passande i vår inredning.

Melbourne weekend!

Allmänt / Permalink / 0

Den här helgen var det äntligen dags för mig att hälsa på Mitch i Melbourne. Han flyttade ju ner dagen efter att vi kom hem ifrån Vanuatu. Vi har verkligen haft världens bästa helg tillsammans. Vi har hittat på massor av blandade aktiviteter, gått på promenad runt South Yarra där Mitch bor, ätit på massor av härliga caféer och restauranger, kört ner längs kusten till Mornington Peninsula och promenadstigen runt stan tills våra fötter och ben var helt slut. En riktigt bra weekend med andra ord! Nu sitter jag på flygplatsen och väntar på att mitt försenade plan ska gå. Just nu är det 30 minuter försenat så jag kommer att komma hem väldigt sent ikväll. Men men, det var det garanterat värt. Nu är det två veckor kvar tills vi ses igen då Mitch kommer hem till Sydney för en tenta.

Det här var nog den godast våfflan jag någonsin ätit! Hit kommer vi gå tillbaka. Stället heter Top Paddock!
Vi smet in på en härlig marknad som sålde allt från blommor, grönsaker, kött, chark, fisk och choklad.
Något som är väldigt mysigt i Melbourne är alla små gränder som är packade med restauranger och barer. Man känner verkligen att man är i en av världens bästa matstäder!
En burgare med animalstyle fries lyckades vi klämma i oss innan Mitch körde mig till flygplatsen.
Som sagt, Melbourne är ett mat och bakverksmecka! Överallt finns det godsaker och långa köer för att få köpa något smarrigt!

Jag lever

Allmänt, Resor / Permalink / 1

Det har varit väldigt tyst här på bloggen. Jag tror att Mitch och jag kan lova varandra att aldrig mer flytta på det sättet vi gjorde den här gången och att inte åka på semester två dagar senare och sedan flytta till Melbourne samma dag man kommer hem från semestern. Det har varit några väldigt intensiva veckor. Den här semestern var så välbehövlig och vi har haft det underbart! Jag lovar att skriva mer om den och ladda upp fina bilder från stora kameran. Men nu måste jag landa lite. Bloggen kommer nog att få ha lite av en paus tills mitt liv kommit iordning igen. Jag kan inte koppla av förens lägenheten är helt uppackad och jag kommit iordning. Och nu försöker jag dessutom vänja mig med en ny vardag utan Mitch. Det här är första dagen och det känns redan superkonstigt. Men jag kommer såklart vänja mig. Och om två veckor ses vi igen då jag åker ner till Melbourne över helgen.

Jag slänger in ett gäng härliga semesterbilder från mobilen så att ni i alla fall får se lite av hur vi haft det den senaste veckan.

På flygplatsen i Port Vila på väg att kliva på propellerplanet som flög oss till Santo.
Först dagen på ön var det Independence day i Vanuatu och det var ett stort firande i parken i huvudstaden Luganville.
Från Mitch gamla klasskompis föräldrars farm. Så otroligt vackert!
Champagne Beach! En utav världens vackraste stränder och vi hade den helt för oss själva! En utav de bästa upplevelserna från semestern!
Stranden nedanför vår bungalow!
Middagarna åt vi i hotellets lilla restaurang. Där serverades vi bland annat en ö-specialitet vilket var Santo beef. Så otroligt gott och mört kött!
Till top