Vi ska flytta!

Allmänt / Flytta, havsutsikt, lägenhet / Permalink / 1
Nu kan jag äntligen berätta de roliga nyheterna! Om 9 veckor kommer vi att flytta in i en ny lägenhet. Det här var verkligen helt oväntat och vi hade inte ens i våra tankar att vi skulle flytta. Vi har bott i vår nuvarande lägenhet i över 2 år nu och trivs otroligt bra. Vi startade med två campingstolar och en tv-bänk från Mitch föräldrar och sedan dess har vi under två år byggt upp något som verkligen börjat kännas som hemma. Så varför ska vi då flytta undrar ni säkert nu? 
 
Förra helgen så frågade Mitch föräldrar om vi ville följa med och titta på en lägenhet som var till salu i vårt område. De sa till oss att de ville ha vår input på om det var en bra investering eller inte. Vi följde med och wow, vilken fin lägenhet. Den låg högst upp i ett litet lägenhetshus med bara 6 lägenheter i. Den var helt fristående och delar inga väggar med några grannar och det går fönster runt kring hela lägemheten. Men det absolut bästa enligt mig var att man kunde se havet från ena sovrummet och från köket. Hur som helst så var vi ju bara där för smakråd och jag som hänger på domain.com (motsvarigheten av hemnet.se) varje vecka vet en del om vad för typ av lägenheter som finns i området sa att den här lägenheten var väldigt unik. Mest på grund av att den inte delar några väggar med några grannar, men också för att den var så ljus, bra planerad, öppet kök, ett enormt fristående garage och förråd osv. Sånt som inte är så vanligt för lägenheter här i Eastern suburbs där allt är så trångbyggdt.
 
Hur som helst så slutade det med att hans föräldrar gick in med ett bud och de vann budgivningen. När dom sen förklarade för oss att de vill ha hyresgäster som verkligen kommer att ta hand om lägenheten väl och tittade på oss och log så var vi i chock. Vi hade verkligen inte trott att vi skulle få hyra den. Men hur som helst så var så såklart överlyckliga och vi ville såklart flytta in och hyra den istället för den vi bor i nu.
 
Det absolut bästa med den nya lägenheten är nog ändå att den har diskmaskin. Det är två saker vi verkligen saknar i vår nuvarande och det är diskmaskin och ett fristående garage där Mitch kan förvara alla sina cyklar. Just nu så står dom ju i gästrummet vilket inte är så optimalt. Men gargaget i den nya lägenheten är så stort att man kan få plats med bil och typ 10 cyklar, haha! Men vi kan ju hoppas att han håller sig till de 3 han redan har.
 
Som ni kan gissa så gick ju min inredningshjärna igång direkt när vi fick reda på det här. Vi vill måla om i alla rum innan vi flyttar in så just nu är mitt stora jobb att välja färg. Det lutar åt en väldigt ljus grå i vardagsrummet, en modern murrig grön till sovrummet och en gråblå vägg alternativt hela rummet i gästrummet. Här är bilderna från mäklarfirman. Så ni får tänka bort alla deras personliga möbler. 
 
Köket är vår favoritdel av lägenheten. Vi båda älskar ju att vara i köket och baka eller laga mat så vi har verkligen vuxit ur vårt lilla kök vi har nu. Vi har köksutrustning överallt och att ha så mycket skåp och förvaring kommer vara guld värt. Men det bästa är att det är öppet mot vardagsrummet. Jag älskar att kunna laga mat och vara social samtidigt och det här gör verkligen att vi kommer vilja ha fler personer över på middag eftersom man kan "underhålla" samtidigt som man är i köket. Det ser vi fram emot mest!
 
Det är lite knepigt med hur vi ska möblera men jag tror att vi kommer att byta plats på allting och ha matplatsen där de nu har tv:n. Vi får helt enkelt exprimentera när vi flyttat in. Balkongen är mycket mindre än den vi har idag. Men huvudsaken är att grillen får plats och det tror vi att den gör. 
 
Det mindre sovrummet som vi kommer att använda som sovrum. Här vill jag göra det lite mörkare och mysigare. Jag har helt snöat in mig på lite nordiskt skogstema för tillfället. Det kanske låter helt galet men jag får lägga upp lite inspirationsbilder i ett separat inlägg så att ni förstår vad jag menar. 
 
Här är det lite större sovrummet som vi kommer att använda som kontor och gästrum. Det här är också det enda rummet med inbyggda garderober. Så vi kommer garanterat att behöva åka till Ikea och köpa en del garderobslösningar för att få plats med alla våra kläder och prylar. 
 
#1 - - Em - mitt liv på NZ:

Wow vilken fin lägenhet! Så himla ljus och fräsch! Jag älskar köket :) Precis som du skriver kommer det att bli utmärkt för "entertaining dinner guests". Vad spännande!

Svar: Så himla spännande! Mest eftersom det var så oväntat. Nu lär det bli en hel del inredningssnack i min blogg med ;)
Emilia

Till top