Färgtankar för nya lägenheten

Allmänt / Flytta, Inredning, blått, färg, grått, grönt, måla / Permalink / 1
Här är mina färgidéer som jag funderat på just nu. Vi har ju några veckor på oss att bestämma och jag kommer säkert hinna ångra mig flera gånger. Jag är så otroligt trött på vita väggar. Vi har vita väggar överallt i vår nuvarande lägemhet förutom i sovrummet. Jag är fortfarande kär i den typen av ljusgrå som vi har där så därför målar jag gärna något rum i samma stil. Dessutom så har vi ju gardiner och andra textiler som matchar med det redan så det vore ju dumt att byta kulör helt och håller. 
 
Sovrummet vill jag gärna testa att ha i någon helt främmande och ny färg. Därför kändes grönt lite spännande. Vi har nyligen köpt ett helt fantastiskt foto av fotografen Anna-Carin Isaksson som är ett foto tagit mitt i den djupa svenska skogen. Det blev starten av mitt "nordiska skogar"-tema som jag just nu har i sovrummet. Mitch trodde på riktigt att jag hade blivt galen när jag köpte hem en pläd som likande en björnpäls. Men det var nog när jag beställde en ljushållare gjort av svenskt trä som gör att det luktar svensk skog i hela sovrummet som han frågade om jag kanske borde ta det lite lugnt med inköpen, haha. När jag väl får en idé så stannar jag gärna inte förns det är perfekt. 
 
Vardagsrummet vill jag ha ljusgrått precis som i bilden till höger. Först var jag osäker på om det skulle passa med trägolvet i nya lägenheten som jag först inte var så förtjust i. Men när jag såg lagerlings bild på underbart vackra Grevgatan 25 så övertygades jag om att det kommer bli snyggt. Inte för att vi har en vacker sekelskiftsvåning på Östermalm men ändå. Jag tror det kommer bli snyggt med den vita taklisten som går runt hela lägenheten. Tänk er ljusgråa väggar, två fina mattor, fin takbelysning, ljusa linnegardiner och våra egna möbler där inne, jag hoppas och tror att det kommer bli fint. 
 
Gästrummet är jag lite osäker på om jag vill måla hela rummet eller bara en vägg. Jag älskar den här gråblåa färgen till höger och skulle kunna tänka mig den på den stora väggen. Men jag ser inte riktigt hur det kommer att kunna se bra ut med det här trägolvet och med det skrivbordet vi har idag. Det är nog rätt så stor chans att jag ångrar mig och behåller det vitt tills jag bestämt helt vad vi ska göra med det här rummet. 
 
#1 - - Veronica Wallgren:

Tycker den gröna färgen var super snygg!

Svar: Ja jag är lite kär i den mörkgröna alternativt en ljusare grön/grå färg för sovrummet. Så himla svårt att bestämma :)
Emilia

Till top