Färgtankar för nya lägenheten

Allmänt / Flytta, Inredning, blått, färg, grått, grönt, måla / Permalink / 1
Här är mina färgidéer som jag funderat på just nu. Vi har ju några veckor på oss att bestämma och jag kommer säkert hinna ångra mig flera gånger. Jag är så otroligt trött på vita väggar. Vi har vita väggar överallt i vår nuvarande lägemhet förutom i sovrummet. Jag är fortfarande kär i den typen av ljusgrå som vi har där så därför målar jag gärna något rum i samma stil. Dessutom så har vi ju gardiner och andra textiler som matchar med det redan så det vore ju dumt att byta kulör helt och håller. 
 
Sovrummet vill jag gärna testa att ha i någon helt främmande och ny färg. Därför kändes grönt lite spännande. Vi har nyligen köpt ett helt fantastiskt foto av fotografen Anna-Carin Isaksson som är ett foto tagit mitt i den djupa svenska skogen. Det blev starten av mitt "nordiska skogar"-tema som jag just nu har i sovrummet. Mitch trodde på riktigt att jag hade blivt galen när jag köpte hem en pläd som likande en björnpäls. Men det var nog när jag beställde en ljushållare gjort av svenskt trä som gör att det luktar svensk skog i hela sovrummet som han frågade om jag kanske borde ta det lite lugnt med inköpen, haha. När jag väl får en idé så stannar jag gärna inte förns det är perfekt. 
 
Vardagsrummet vill jag ha ljusgrått precis som i bilden till höger. Först var jag osäker på om det skulle passa med trägolvet i nya lägenheten som jag först inte var så förtjust i. Men när jag såg lagerlings bild på underbart vackra Grevgatan 25 så övertygades jag om att det kommer bli snyggt. Inte för att vi har en vacker sekelskiftsvåning på Östermalm men ändå. Jag tror det kommer bli snyggt med den vita taklisten som går runt hela lägenheten. Tänk er ljusgråa väggar, två fina mattor, fin takbelysning, ljusa linnegardiner och våra egna möbler där inne, jag hoppas och tror att det kommer bli fint. 
 
Gästrummet är jag lite osäker på om jag vill måla hela rummet eller bara en vägg. Jag älskar den här gråblåa färgen till höger och skulle kunna tänka mig den på den stora väggen. Men jag ser inte riktigt hur det kommer att kunna se bra ut med det här trägolvet och med det skrivbordet vi har idag. Det är nog rätt så stor chans att jag ångrar mig och behåller det vitt tills jag bestämt helt vad vi ska göra med det här rummet. 
 

Vi ska flytta!

Allmänt / Flytta, havsutsikt, lägenhet / Permalink / 1
Nu kan jag äntligen berätta de roliga nyheterna! Om 9 veckor kommer vi att flytta in i en ny lägenhet. Det här var verkligen helt oväntat och vi hade inte ens i våra tankar att vi skulle flytta. Vi har bott i vår nuvarande lägenhet i över 2 år nu och trivs otroligt bra. Vi startade med två campingstolar och en tv-bänk från Mitch föräldrar och sedan dess har vi under två år byggt upp något som verkligen börjat kännas som hemma. Så varför ska vi då flytta undrar ni säkert nu? 
 
Förra helgen så frågade Mitch föräldrar om vi ville följa med och titta på en lägenhet som var till salu i vårt område. De sa till oss att de ville ha vår input på om det var en bra investering eller inte. Vi följde med och wow, vilken fin lägenhet. Den låg högst upp i ett litet lägenhetshus med bara 6 lägenheter i. Den var helt fristående och delar inga väggar med några grannar och det går fönster runt kring hela lägemheten. Men det absolut bästa enligt mig var att man kunde se havet från ena sovrummet och från köket. Hur som helst så var vi ju bara där för smakråd och jag som hänger på domain.com (motsvarigheten av hemnet.se) varje vecka vet en del om vad för typ av lägenheter som finns i området sa att den här lägenheten var väldigt unik. Mest på grund av att den inte delar några väggar med några grannar, men också för att den var så ljus, bra planerad, öppet kök, ett enormt fristående garage och förråd osv. Sånt som inte är så vanligt för lägenheter här i Eastern suburbs där allt är så trångbyggdt.
 
Hur som helst så slutade det med att hans föräldrar gick in med ett bud och de vann budgivningen. När dom sen förklarade för oss att de vill ha hyresgäster som verkligen kommer att ta hand om lägenheten väl och tittade på oss och log så var vi i chock. Vi hade verkligen inte trott att vi skulle få hyra den. Men hur som helst så var så såklart överlyckliga och vi ville såklart flytta in och hyra den istället för den vi bor i nu.
 
Det absolut bästa med den nya lägenheten är nog ändå att den har diskmaskin. Det är två saker vi verkligen saknar i vår nuvarande och det är diskmaskin och ett fristående garage där Mitch kan förvara alla sina cyklar. Just nu så står dom ju i gästrummet vilket inte är så optimalt. Men gargaget i den nya lägenheten är så stort att man kan få plats med bil och typ 10 cyklar, haha! Men vi kan ju hoppas att han håller sig till de 3 han redan har.
 
Som ni kan gissa så gick ju min inredningshjärna igång direkt när vi fick reda på det här. Vi vill måla om i alla rum innan vi flyttar in så just nu är mitt stora jobb att välja färg. Det lutar åt en väldigt ljus grå i vardagsrummet, en modern murrig grön till sovrummet och en gråblå vägg alternativt hela rummet i gästrummet. Här är bilderna från mäklarfirman. Så ni får tänka bort alla deras personliga möbler. 
 
Köket är vår favoritdel av lägenheten. Vi båda älskar ju att vara i köket och baka eller laga mat så vi har verkligen vuxit ur vårt lilla kök vi har nu. Vi har köksutrustning överallt och att ha så mycket skåp och förvaring kommer vara guld värt. Men det bästa är att det är öppet mot vardagsrummet. Jag älskar att kunna laga mat och vara social samtidigt och det här gör verkligen att vi kommer vilja ha fler personer över på middag eftersom man kan "underhålla" samtidigt som man är i köket. Det ser vi fram emot mest!
 
Det är lite knepigt med hur vi ska möblera men jag tror att vi kommer att byta plats på allting och ha matplatsen där de nu har tv:n. Vi får helt enkelt exprimentera när vi flyttat in. Balkongen är mycket mindre än den vi har idag. Men huvudsaken är att grillen får plats och det tror vi att den gör. 
 
Det mindre sovrummet som vi kommer att använda som sovrum. Här vill jag göra det lite mörkare och mysigare. Jag har helt snöat in mig på lite nordiskt skogstema för tillfället. Det kanske låter helt galet men jag får lägga upp lite inspirationsbilder i ett separat inlägg så att ni förstår vad jag menar. 
 
Här är det lite större sovrummet som vi kommer att använda som kontor och gästrum. Det här är också det enda rummet med inbyggda garderober. Så vi kommer garanterat att behöva åka till Ikea och köpa en del garderobslösningar för att få plats med alla våra kläder och prylar. 
 

Hemma och kurerar

Allmänt / nutribullet, smoothie / Permalink / 1
Jag som precis gick och skröt på jobbet och sa att jag aldrig blir sjuk. Dagen efter vaknar jag såklart upp med halsont och idag kunde jag knappt svälja imorse. Normalt hade jag nog tvingat mig själv att jobba i alla fall men sen så sa faktiskt Mitch att han tyckte att jag skulle vara hemma. Han sa att jag har ju bara varit hemma sjuk 2 dagar sedan jag började jobba där för 2 år sedan. Point taken, hehe. Det är ju faktiskt därför han har sjukdagar fick jag påminna mig själv. Det kanske är väldigt svenskt av en att man tycker att man kan jobba fram tills att man verkligen är supersjuk. Men då hinner man ju smitta ner hela kontoret på vägen dit. Så förhoppningsvis klarar dem sig bra på jobbet idag och själv ligger jag hemma i soffan och plöjer mig igenom svenska serien 30 grader i februari på SVT Play. Himla bra serie faktiskt! Jag gillar när jag hittar något bra svenskt program att titta på online. För omväxlings skull är det skönt att titta på något där de pratar svenska. 
 
Jag försöker pressa i mig massa vitaminer och vatten idag så jag gjorde precis en stor och riktig smarrig smoothie. Vår nutribullet kan nog ha varit en utav våra bästa köp. Vi båda använder den dagligen och man kan verkligen göra oändligt många olika nyttiga frukostar eller luncher med den. Eftersom jag ändå är hemma och tar det lugnt så kanske jag kan passa på att berätta lite roliga nyheter här i bloggen. Men det får vi ta i nästa inlägg. 
 
 
Idag blev det en smoothie med babyspenat, banan, apelsin, frusna blåbär och hallon, mandlar, chiafrön och mandelmjölk. Så gott!

Till top