Värmebölja

Allmänt, Mat / Permalink / 2
Herregud! Igår var det som att kliva rätt in i en ugn när man gick utanför jobbet. Inne på kontoret är det ju svinkallt av all AC så kontrasten när man gick ut till nästan 40 grader var verkligen en chock för kroppen. Sånna dagar behöver man verkligen antingen vara i AC eller vara på stranden. 

Jag har inte skrivit så mycket de senaste dagarna. I helgen var jag verkligen inte på något blogghumör på grund av alla hemskheter i världen. Mitch och jag var hemma hela helgen och gjorde inget annat än att bara vara med varandra och stanna i vårt trygga lilla hem. Det känns som att jag behövde det den här helgen, jag orkade inte vara den modiga riktigt ännu. För jag är ärligt talat rädd för att vara ute och röra mig i stora folkmassor eller att befinna mig vid ikoniska platser i Sydney. Jag vet att man inte "ska" vara rädd, men jag är det, så är det bara. 

Det är en lugn vecka både på hemmaplan och på jobbet, vilket är otroligt skönt. Imorgon väntas en ännu (!!) varmare dag. Så jag får se om jag ens orkar gå ut på kvällen. Det kommer tydligen vara 40+! 


Bilder ifrån vår lugna helg. 

Mitch lagade italienskt igen. Den här gången en supergod stek med svampsås serverat på smörstekt toast och på sidan lite sparris med massor av smör och parmesan! 


#1 - - Em - mitt liv i NZ :

Ja det är verkligen hemskt allt som pågår i världen just nu. Jag förstår helt klart din rädsla, jag tänker själv mycket på framtida resor och om och hur jag ska våga att resa igen. Just Queenstown är ju lite av en trygg isolerad bubbla och folk här verkar inte särskilt insatta eller påverkade men som svensk/europé är det omöjligt att inte tänka på det dagligen. Och precis samma sak gäller ju för er i Sydney med allt som hänt där.... Kram!

Svar: Ja verkligen. Ibland kan jag tänka att jag vill ta hela min familj och bara flytta till en liten trygg stad (typ QT) och ignorera vad som händer i världen. Men det tror jag är en typisk skyddsinsikt vissa har, att man bara vill stänga in sig med sina nära och kära och ta hand om dem.
Men man tvingas ju i alla fall att leva på som vanligt, jag måste ju fortfarande röra mig i Sydney cbd varje dag och det kanske är bra för mig att jag inte kan stänga in mig. Usch, det är så hemskt att vi ens ska behöva diskutera hur rädda vi är.
Emilia

#2 - - Sofie:

Kan säga desamma härifrån Sverige , ännu mer efter att man fått veta att den största IS rekryteringen i Europa finns i Göteborg 25 mil från min hemstad..
var på shopping häromdagen i ett center en bit ifrån där ja bor och under mina 15 år som besökare där har de aldrig varit en polis någonsin. Just denna dag fanns där 8-10 st ..

Jag som funderat på att resa till Australien nästa år , börjar bli lite fundersam men samtidigt så ska man ju inte sluta leva ( det är det dom vill ) ....
Och diverse evenemang som dyker närmaste halvåret..

Du ska bara vara lite extra uppmärksam på folk gå lite på magkänslan också.. De brukar jag göra sist jag gjorde de och gick ifrån en butik sen var där ett rån ca 10 min efter där dom hotade med pistol osv..

Svar: Men Gud vad läskigt! Jag visste inte att det var så många anhängare i Sverige! Det är ju svårt att inte vara rädd när man vet att de här galningarna faktiskt finns i ens närhet. Jag tänker på det hela tiden nu när jag är på större platser eller om jag ser mer poliser samlade än vanligt. Men samtidigt så måste man ju försöka att inte vara rädd och leva på som vanligt. Men tanken att det KAN hände något när som helst finns ju så klart där hela tiden. Jag förändrades nog sedan terrorincidenten förra året i Sydney eftersom det var så nära en själv och att det kunde lika gärna varit en själv eller ens kollega. Usch, så hemskt.
Men som du säger. Man får försöka leva på som vanligt och också gå på sin magkänsla och gå ifrån en plats eller ställa in ett event om man känner att det inte känns helt 100.
Emilia

Till top