SATURDAY

Allmänt, Mat, Sydneytips / Permalink / 0
Jag älskar lördagar! Men vem gör inte det? Igår hade vi en sån där perfekt lördag som man helst skulle vilja sätta på repeat och få uppleva några gånger till. Efter Mitch cykelträning så åkte vi till Redfern och åt frukost på ett supermysigt litet fik som heter St Jude. Jag åt min favoritkombo: toast med pocherade ägg, avokadosmash och halloumi. Och så en god latte till det såklart. Eftersom vi var i krokarna så passade vi på att spana in nya Urban Coutoure butiken i Surry Hills. De säljer skandinaviska märken och vi har länge gillat deras webshop. Men nu har de alltså äntligen öppnat ett större showroom där man kan känna och klämma på grejerna och få massor av inspiration. Vi hittade en matta som vi verkligen vill spara ihop till för att ha i vardagsrummet och så hittade vi även en cool, snygg och praktisk lösning för lite hängning i hallen där vi saknar utrymme och plats att hänga jacka och väska nu när det är kallt ute. Jag invigde min nya militärgröna hatt idag. Jag har börjat älska att ha på mig hatt för det är både varmt och skönt nu på vintern plus det skyddar hårbotten från stark sol som vi har året runt här. 

Fina mattan som vi vill ha.

Roliga och snygga krokar/hängfästen för hallen. De kommer från ett finskt märke tror jag.

Vi hann även med lite shopping inne i city. Mitch köpte en ny bok och jag hittade en supersnygg liten axelremsväska i fint svart läder från svenska märket Funkis. Jag har spanat på deras väskor förut och nu hade de 30% rea på alla väskor. Har länge velat köpa en väska i den här typen av läder som kommer att slitas otroligt snyggt med åren. 
Eftersom vi nu snöat in oss på allt som har med Italien att göra inför vår resa snart så kände vi för att äta italienskt till middag. Nära The Grounds i Alexandria så ligger en stor delibutik som heter  Salt Meat and Cheese. Den ligger i en stor varulokal och förut så har det bara varit en butik och en pastaskola. Vi har ofta köpt med oss charkisar och ostar härifrån när vi varit i området. Men nu så har de öppnat upp en pizzarestaurang mitt i butiken. Så himla smart och faktiskt riktigt mysigt. Vi åt otroligt god carpaccio till förrät och sedan delade vi på en prosciuttopizza och en chorizo/chili-pizza. Båda otroligt goda och med massor av smarrig mozzarella, precis som det ska vara på riktig italiensk pizza. Vi åt nog lite för mycket för vi rullade nästan hem efter den här middagen. Men det var den värd! Hett tips om man är sugen på grym riktig god vedugnsbakad pizza. Hit kommer vi tillbaka! Till top