Världens godaste sallad

Allmänt, Mat / Halloumi, Recept, Sallad / Permalink / 1
Varje vecka så äter vi någon typ av sallad till middag. Det är världens enklaste middag men som dessutom är så god och nyttig. Basen ser oftast likadan ut men så ändrar jag lite vad jag blandar i beroende på vad vi har hemma. Men det som är ett måste är halloumin, det är ju bara för gott! Så här gjorde jag gårdagens smarriga sallad: 
 
1. Lägg upp grön sallad och uppskuren tomat på en tallrik. Dressa salladen med lite lite balsamicdressing. 
 
 
2. Stek lite uppskuren röd paprika i stekpannan med olja tills de får färg. Koka couscous och lägg i bunke. Blanda i groddar och den stekta paprikan. 
 

3. Koka ägg, skiva upp och lägg på tallriken. Lägg även till avokado. Våra hade inte mognat igår så det fick bli utan avokado den här gången men det är verkligen ännu godare med en halv avokado på tallriken. 
 
 
4. Koka några uppskurna haricots verts (och/eller broccoli) i några minuter och blanda sedan i couscousblandningen och salta och peppra. 
 

5. Stek halloumi på hög värme i olivilja och krydda med lite oregano på toppen. 


6. Lägg couscousblandningen på salladen och häll på lite dressing, vi använder oftast ranchdressing (tror att det är likt salladsdressing i Sverige) och lägg sedan på den färdigstekta halloumiosten. 
 

Så himla enkelt, snabbt, nyttigt och supergott! 
 
#1 - - Liisa Lindstrom:

Åh, det ser fantastiskt gott ut! :)

Svar: Ja den är så himla smarrig! :)
Emilia

Till top