En dag i LA

Allmänt, Resor / Abbot, Beach, Boulevard, Kinney, LA, LAX, Tips, Venice / Permalink / 0
På vägen hem från Kanada så hade vi en 8 timmars stop over i LA och istället för att sitta och vänta på flygplatsen så bestämde vi oss för att åka in till Venice Beach som ligger rätt så nära flygplatsen. Mitch hade kollat upp en gata som skulle vara fylld med butiker och härliga matställen. Eftersom vi båda redan varit i Venice förut så kunde vi skippa att åka ner till den turistiga och lite galna delen av Venice nere vid vattnet. Istället åkte vi till en gata som heter Abbot Kinney Boulevard. Tack och lov för att vi gjorde det för det var verkligen en hit! Supermysiga restauranger och caféer låg i små gränder och hus överallt och det fanns så mycket coola och bra butiker att jag aldrig ville åka där ifrån. Det fanns ganska mycket svensk design både inredning och kläder så jag passade på att köpa kläder från Acne bland annat. Det är ju lite billigare än vad det är här i Australien. Innan vi åkte tillbaka till flyget så käkade vi en smarrig middag på ett ställe som specialiserade sig på charkisar, sallader och pizza. Så himla gott! Definitivt bättre än flygplansmaten. Så om ni har vägarna förbi LA är detta verkligen ett tips. Speciellt om man bara har några timmar i LA då det här ligger så nära flygplatsen. Det tog ca 30 min med taxi. Räkna med en del trafik. Jag hade egentligen velat åka in till West Hollywood för att strosa runt där och shoppa och för att gå till Anine Bing butiken men det skulle tagit alldeles för lång tid då trafiken är så galen i LA. Tur för mig att jag kunde shoppa loss online på rean när jag kom hem istället. 

Coolt att flyga över The Rockies på vägen ner från Kanada

LA from above. Det är ju så sjukt stort!

Så här såg många butiker ut. Små gränder mellan husen fyllt med coola prylar. 

En annan klädbutik 

Vi lyckades pricka in en bra vinterdag i LA. Det var 26 grader och sol! 

Juice stop vid en food truck

Nu fungerar bloggen igen!

Allmänt / Permalink / 2
Äntligen! Nu fungerar bloggen igen! Herregud vad irriterande det varit att inte kunna fixa problemet själv. Jag förlängde min domän i god tid innan för att undvika detta men ändå så lyckad de strula till det och lägga ner min adress. Så nu är jag tillbaka! Både på bloggen och tillbaka i Australien. Återkommer strax med massor av uppdateringar. Befinner mig just nu lite halvbakis i sängen då vi var ute och firade Mitch 25-årsdag igår. 

Fernie update

Allmänt, Resor / Canada, Fernie / Permalink / 2
Det har blivit väldigt dåligt med uppdateringar sedan vi kom hit till Fernie. Wifi-uppkopplingen har varit superdålig och fungerar mest när man sitter nere i lobbyn och restaurangen. 

Vi har haft en underbar vecka här. Vi har inte fått så mycket nysnö men vi har haft bra åkning i alla fall. Varje eftermiddag har vi kopplat av framför den stora brasan här nere i lobbyn och druckit varm choklad. 

Idag testade jag skidor för första gången på många många år. Det gick förvånansvärt bra. Nästan lite för bra. Efter första åket i blåa backen så märkte jag att jag kände mig säker i svängarna och vi åkte dirket upp till toppen. När man åker med Mitch och hans syster så är det bara att haka på. Vilket är superbra för det är då man lär sig som mest. Vi åkte mest svarta backar och jag hade verkligen askul! Med brädan blir jag nervös och osäker och fegar ofta ur i svängarna men med skidorna idag kände jag mig modig och varenda brant stup kändes som att jag hade skidorna under kontroll hela tiden. Det var första dagen jag har åkt tills liftarna stängde. Det är ju lite komiskt att jag precis köpt ny snowboardutrustning och upptäcker på näst sista dagen att jag är mycket bättre på skidor. Men men. Skidor behöver jag aldrig köpa i alla fall. Mitch familj har hela sitt garage fullt med skidor. Så jag kan välja och vraka där om jag skulle vilja åka skidor i framtiden. Idag åkte jag med hans yngsta systers pjäxor och skidor och de passade mig perfekt. Nu ska jag återgå till att vara lite social. Det är svårt att ha tid för att blogga när man är på familjesemester. Hela poängen är ju att man ska umgås mycket och inte leka med telefonen, vilket underlättas när man inte har så bra wi-fi. 

Fernie downtown


Vår mysiga lägenhet med loft

Utsikten från stora fönstret i vardagsrummet. Igår var vi nere i poolen efter vi var klara i backen. Riktigt härligt! 

Eftermiddagarna var vi spenderat i de här sofforna. Och där sitter jag just nu också. 

Varm choklad. Bästa stunden på dagen!


På toppen av ett utav bergen


Jag och Lucy, Mitch äldsta lillasyster
Utsikt från lunchrestaurangen på toppenBild från idag då jag åkte skidor. 

Imorgon åker vi skidor tills lunch sedan packar vi bilen och åker tillbaka till Calgary där vi bor en natt på hotell innan det bär av mot LA. Sedan väntar den långa flygresan hem till Sydney. 

Till top