Paddington Markets

Allmänt, Sydneytips / Incu, Paddington, Sydneytips, acne, marknad, townhouse, townhouses / Permalink / 0
När vi ändå är inne på bra marknader så måste jag tipsa om Paddington Markets. Varje lördag ställer de upp massor med stånd av alla möjliga prylar och mat. Vi köpte varsin god vegetarisk sallad och satt i lilla parken bredvid kyrkan. Riktigt mysigt! Vi var i området för att Mitch ville titta på en del klädbutiker kring Oxford Street (ett bra tips om du är ute efter kläder är Oxford st runt Paddington). Vår favoritbutik heter Incu och där kan man bland annat köpa Acne och andra snygga skandinaviska märken. Paddington är ett utav mina favoritområden i Sydney. Här består alla byggnader av små townhouses. Det vore en dröm att få bo i något utav de vackra renoverade gamla viktorianska husen. I Paddington ligger också en utav mina favoritbarer som jag skrivit mycket om förut. Royal hotel som ligger vid korsningen five ways har en utav Sydneys bästa takterrasser enligt mig. Dessutom har de bra mat. Hett tips om man vill gå ut och käka en enkel middag med ett glas vin. Vi gick hit när brorsan och Louise var här på besök. 

Typiska townhouses i Paddington. 

På Paddington markets
Foo Fighters live

Allmänt / FooFighters, Musik, konsert, live / Permalink / 0
I torsdags kväll var det äntligen dags för Foo Fighters konsert på ANZ Stadium. Vi köpte biljetterna för länge sedan så det var en efterlängtad konsert. Jag har alltid velat se dem live eftersom jag gillar deras musik men mest för att jag hört att de ska vara så himla bra live. Det stämde verkligen! Dave Grohl är så bra på att underhålla sin publik. Det märks verkligen att han älskar det han gör. Han har sån passion för att spela bra rockmusik och det är det som gör deras spelningar så sjukt bra tror jag. De spelade låtar från alla sina album och skippade det mest från sitt nya vilket är precis vad publiken vill ha, så tummen upp för det! De spelade också en del covers av bland annat Van Halen, AC/DC och det bästa var när de gjorde en cover på "Under Pressure" av David Bowie och Queen. För mig var den här konserten en stor bock av bucket listan för livespelningar jag vill se. Väl värt varenda dollar. 

Fin rosa himmel medan förbandet Rise Against spelade. 
Bondi Farmers Market

Allmänt, Sydneytips / Permalink / 0
Ett perfekt sätt att spendera en lördagsmorgon är att strosa runt i Bondi. Det finns alltid något att hitta på där. Imorse åkte vi ner och åt en god acai-bowl på Depot i North Bondi. Efter det gick vi ner till Bondi Farmers Market för att köpa lite blommor. Synd att vi var proppmätta när vi kom dit för det fanns så mycket gott att köpa där. Nästa gång ska vi definitivt gå dit med tom mage. 

Bondi farmers market är öppet varje lördag från morgon till tidig eftermiddag. 

Till top