Anzac Day och Hagelstorm!

Allmänt, Australien / Anzac, Day, Hagel, Storm, Åska / Permalink / 0
Igår var det Anzac day här i Australien. Det är en dag då man hedrar de Australienska soldater som stred vid slaget i Gallipoli, Turkiet under första världskriget. Flera tusentals australienare dog under striden år 1915 och många Australienare har släktingar som dog eller stred där och därför är det en dag som är speciell för väldigt många här nere. Mitch farfars pappa stred i Gallipoli men överlevde och var en utav de få som kom hem igen. 
 
Varje år på Anzac Day så spelar rugbylagen Roosters mot Dragons på Sydney Football Stadium. Före matchen har de alltid en cermoni där fällskärmshoppare från armén kommer ner i arenan med den Australienska flaggan fladdrande efter sig och sedan är det massor med krigsveteraner som man hedrar osv. Väldigt patriotiskt men ändå rätt så fint. Förra året när jag gick kunde jag endast några få ord av nationalsången men nu kunde jag nästan hela. Nästa år borde jag alltså kunna sjunga med i hela. Första versen i alla fall, hehe!
 
Under matchen så drog världens storm in över arenan. Det såg ut som jordens undergång. När vi gick till arenan var det strålande sol och 25 grader! Men på en halvtimme så sjönk det nog till 16 grader och regnet började piska in på allas ansikten även fast vi satt under tak eftersom det var så stark vind. Sekunder senare så kom monstermolnen precis över arenan och flera blixtrar slog ner i arenan som tydligen har blixtsäkra tak som gör att blixten leds ner i jorden istället för ner på arenan vid spelarna. När man trodde att det inte kunde bli värre så började det hagla flera centimeter stora hagel. De fick avbryta matchen och alla spelare fick springa av planen. Vi gömde oss under arenataket. Det var ingen idé att försöka gå någon annanstans eftersom man inte kunde gå ut och bli totalt dränkt i hagel och regn. Men efter 30 minuter så var stormen borta och solen tittade fram. Now that's Sydney weather for you! Helt galet! Jag filmade en snutt när det var som värst. Ni får ursäkta mitt skrikande men det var verkligen lite kaos där ett tag. Man hör till och med hur folk skriker i bakgrunden. Jag och Lucy ville hem och äta pizza vid det laget, hehe. Kolla in de här galna bilderna på ett hageltäckt Sydney igår, det ser ut som snö! Eftersom vi hade den andra hemska stormen i veckan så klarade inte vattenbrunnarna av mer vatten och flera gator blev översvämmade. Det finns bilder i länken på gator inte så långt här ifrån där bilar är halvt täckta med vatten!
 
 
 
 
Innan halva arenan tömdes på folk. Himlen såg verkligen ond ut!
 
Vi ville in i värmen!
 
Här blåste de av matchen på grund av att det började hagla.
 Till top