Smågnabb och tröttkoma

Allmänt / Permalink / 0
Herregud säger jag bara. Vilken jäkla vecka. Det känns som att jag lever i filmen "Groundhog Day" och att jag upprepar samma dag om och om igen och att det minsann aldrig kommer bli helg. Jag är så slut i kroppen på alla sätt och vis, både mentalt och fysiskt. Vi har haft otroligt mycket på jobbet då vi haft stora viktiga konferenser inom företaget, events för kunder samt att vi nu har två nya tjejer som jobbar i mitt team. Att träna två nya på samma gång är rätt så tufft samtidigt som man försöker hålla igång business as usual. Och om två veckor lämnar den sista tjejen i originalteamet så då är det bara jag och mina två nykomlingar. Men det ska gå bra, vi kämpar på! Jag är så glad att jag nu har Mitch syster jobbandes bredvid mig (bokstavligen talat då vi delar somma lilla skrivbordsö), hon är verkligen superduktig och dessutom underbar att ha runtom sig så jag är väldigt glad att vi kunde anställa henne. 
 
Nu vill jag verkligen ha helg! Det behövs verkligen både för mig och Mitch och för vårt förhållande för den delen. Den här veckan har vi verkligen satts på prov då vi båda haft väldigt stressiga jobbveckor och kommit hem trötta och hungriga (jag har knappt hunnit äta ordentlig lunch en enda dag den här veckan!). Tur att vi haft Hello Fresh att laga den här veckan, så vi slapp tänka på vad vi skulle laga. Det är så extremt lätt att ta ut trötthet och hunger på varandra sena vardagskvällar när båda egentligen bara vill gå och sova. Mitch är dessutom sjuk och har tränat trots sjukdom och regn ute eftersom han är så stressad att komma i kapp med träning inför VM i Augusti. Jag försöker tvinga honom att ta det lugnt men det är smått omöjligt att säga till den där killen att sitta ner och chilla ett tag. Den här helgen har jag lovat mig själv att vi ska ta hand om varandra, göra något kul ihop och radera den här hemska veckan från våra minnen totalt. Usch, finns det något värre än stress, trötthet, regn, sjukdom och smågnabb? Nej nu laddar jag om batterierna helt inför imorgon och går in med attityden att de kommande dagarna kommer bli superhärliga! Nu ska jag kanske också se till att min partner gör likadant. Vi får väl se hur det går eftersom han har en "man cold" just nu. Vad är det med män och förkylningar egentligen? Helt plötsligt förvandlas de till små ynkliga saker som minsann inte kan lyfta på ett finger för då kanske de faktiskt dör på riktigt, haha. Vi tjejer måste helt enkelt vara det starkare könet, för jag tror faktiskt inte vi beter oss sådär någonsin, hur sjuka vi än är! Eller vad säger ni? Håller ni med?
 
 

Anzac Day och Hagelstorm!

Allmänt, Australien / Anzac, Day, Hagel, Storm, Åska / Permalink / 0
Igår var det Anzac day här i Australien. Det är en dag då man hedrar de Australienska soldater som stred vid slaget i Gallipoli, Turkiet under första världskriget. Flera tusentals australienare dog under striden år 1915 och många Australienare har släktingar som dog eller stred där och därför är det en dag som är speciell för väldigt många här nere. Mitch farfars pappa stred i Gallipoli men överlevde och var en utav de få som kom hem igen. 
 
Varje år på Anzac Day så spelar rugbylagen Roosters mot Dragons på Sydney Football Stadium. Före matchen har de alltid en cermoni där fällskärmshoppare från armén kommer ner i arenan med den Australienska flaggan fladdrande efter sig och sedan är det massor med krigsveteraner som man hedrar osv. Väldigt patriotiskt men ändå rätt så fint. Förra året när jag gick kunde jag endast några få ord av nationalsången men nu kunde jag nästan hela. Nästa år borde jag alltså kunna sjunga med i hela. Första versen i alla fall, hehe!
 
Under matchen så drog världens storm in över arenan. Det såg ut som jordens undergång. När vi gick till arenan var det strålande sol och 25 grader! Men på en halvtimme så sjönk det nog till 16 grader och regnet började piska in på allas ansikten även fast vi satt under tak eftersom det var så stark vind. Sekunder senare så kom monstermolnen precis över arenan och flera blixtrar slog ner i arenan som tydligen har blixtsäkra tak som gör att blixten leds ner i jorden istället för ner på arenan vid spelarna. När man trodde att det inte kunde bli värre så började det hagla flera centimeter stora hagel. De fick avbryta matchen och alla spelare fick springa av planen. Vi gömde oss under arenataket. Det var ingen idé att försöka gå någon annanstans eftersom man inte kunde gå ut och bli totalt dränkt i hagel och regn. Men efter 30 minuter så var stormen borta och solen tittade fram. Now that's Sydney weather for you! Helt galet! Jag filmade en snutt när det var som värst. Ni får ursäkta mitt skrikande men det var verkligen lite kaos där ett tag. Man hör till och med hur folk skriker i bakgrunden. Jag och Lucy ville hem och äta pizza vid det laget, hehe. Kolla in de här galna bilderna på ett hageltäckt Sydney igår, det ser ut som snö! Eftersom vi hade den andra hemska stormen i veckan så klarade inte vattenbrunnarna av mer vatten och flera gator blev översvämmade. Det finns bilder i länken på gator inte så långt här ifrån där bilar är halvt täckta med vatten!
 
 
 
 
Innan halva arenan tömdes på folk. Himlen såg verkligen ond ut!
 
Vi ville in i värmen!
 
Här blåste de av matchen på grund av att det började hagla.
 Videoinlägg - Rolig fakta du inte visste om Australien - Del 3

Allmänt, Sverige VS Australien, Video / Permalink / 1
Det var ett tag sedan jag skrev ett inlägg i min Sverige VS Australien kategori och jag tänkte att jag skulle fortsätta min lilla "serie" av inlägg där jag nämner rolig eller intressant fakta om Australien. Den här gången tänkte jag att det vore roligare att göra ett videoinlägg istället. Det var lite enklare att förklara punkterna på video i alla fall än att skriva ner dem.
 
I det här inlägget tar jag upp begreppet BYO, hur det är att köra bil i Australien, förvirringen med olika hälsningskulturer och lite annat smått som jag funderat på.  
 
 
Här hittar ni mina andra inlägg om roliga och intressanta skillnader mellan Sverige och Australien: 
Till top