Snart så...

Allmänt / Permalink / 0
Jag har massor med inlägg som cirkulerar i huvudet. Nästan så många att jag inte vet vad jag ska skriva först. Men det måste få vänta tills imorgon. Jag är helt slut efter en lång vecka på jobbet. Och vill ni veta det allra skönaste just nu? Mitch är bortrest över helgen så just nu kan jag bädda ner mig i soffan med lite choklad och en svensk film på datorn. Jag njuter verkligen av att vara ensam ibland. Det är nästan så att jag har svårt att förstå människor som inte klarar av att vara ensamna. För ibland är det ju det skönaste som finns. Kanske är det för att jag konstant umgås av folk på jobbet och min röst slutar aldrig att babbla antingen på telefon eller pratandes med gäster eller kollegor. Så att få komma hem och bara vara tyst ett tag är så himla skönt. Jag har suttit och kollat på youtube-videos filmade med GoProkameror. Vi ska ju köpa en egen nu lagom tills vi åker på vår 5 veckor långa semester och det gäller ju att spana in lite trix och tips på hur man får de bästa filmerna. På tal om resa så är det inte långt kvar tills semestern börjar. 1 månad, 2 veckor och 4 dagar för att vara exakt. Den 19 december jobbar jag min sista dag på jobbet och kommer inte tillbaka igen förens den 27:e januari. Helt jäkla underbart är allt jag har att säga om det. Det kommer att bli 5 underbara veckor! Nu ska jag koppla in datorn i tv:n och sätta på filmen Vi är bäst, hoppas att den är lika bra som alla säger! Imorgon blir det mer inlägg här kan jag lova. Utan Mitch hemma blir jag väldigt uttråkad och det brukar betyda massor med tankar som måste skrivas ner i bloggen. 
 
 
Det ska bli varmt i helgen, svettigt värre!
 
 

A Native Aussie?

Allmänt / Aussie, Engelska, Slang, Språk / Permalink / 1
Jag slutar aldrig förvånas över alla konstiga slang som finns här i Australien. Jag klickade precis på det här testet som jag hittade på facebook och blev mäkta förvånad när jag faktiskt visste alla förutom ett ord. Det är sjukt hur snabbt man snappar upp slang och språk. Jag lär mig inte bara konstig aussieslang här nere såklart. Engelskan bättras ju på dagligen. Det är alltid något konstigt ord som dyker upp i vardagen eller på jobbet. Hur som helst, gör det här testet och se hur många rätt ni får? Mitt resutlat blev "Are you an native aussie?". Haha, hur ska detta sluta?
 
 

Att komma hem till...

Allmänt / Permalink / 1
... ett nystädat hem måste ju vara en av de skönaste känslorna någonsin. Jag hade helt glömt bort att vi storstädat hemma igår så det var ren lycka att komma hem från jobbet nyss till ett skinande hem. Jag kämpade mig upp för backen från bussen. Det är stormvindar ute och över 30 grader. Väldigt konstig känsla. Man är ju van vid att det är kallt i luften om det blåser. Men här är det som att någon blåser med en gigantisk hårtork mot dig eftersom luften är så varm. Så att gå upp för backen i motvind, ständigt få skräp i ögonen, 30 graders värme och träningsvärk var ingen hit! Nu ska jag kolla på en serie innan Mitch kommer hem. Ikväll ska jag laga smarrig spaghetti bolognese. 

Varför ser det inte alltid ut såhär när vi kommer hem? 


Till top