Caramel Brownie

Allmänt, Mat / Baka, Brownie, Caramel, Recept / Permalink / 1
Jag hittade en jättemysig bakblogg för några dagar sedan och föll för ett recept på Caramel brownie. Jag visste att det skulle bli extremt svårt att få till det eftersom jag bakade med nya och lite annorlunda ingredienser. Dessutom har jag knappt använt köket och det som skrämde mig mest var att använda ugnen. Det första baket i en ny ugn blir ju ofta inte som man tänkt sig och jag kan säga att det blev fallet för mig den här gången också. Browniebotten blev alldeles för torr. Ugnen var supervarm och jag tog ändå ut kakan 10 minuter tidigare än de 30 min som den skulle vara inne. Jag borde egentligen ha gjort en ny botten men jag orkade verkligen inte och bestämde mig för att chansa. Dagen efter efter att browniebotten stått i kylen över natten så gjorde jag den sjukt goda och fluffiga karamellsmörkrämen. Denna var verkligen underbart god! Det sista jag skulle göra var att smälta chocklad på spisen. Men jag kan ju säga så här, gasspis kombinerat med billiga skitkastruller från Ikea är ingen hit! Chokladen brändes till en stor boll i kastrullen och det var bara att kasta. Det har aldrig hänt mig tidigare. Så jag var rätt så irriterad vid det här laget. Men som tur var så hade jag lite choklad kvar som jag smälte i mikron istället. Det räckte såklart inte att täcka hela kakan med så jag ringlade på chokladen i ett fint sicksack-mönster istället. Som jag redan misstänkt så var ju botten alldeles för torr och på tok för hög. Nästa gång ska jag köra kakan mycket kortare tid i ugnen och så ska jag ta mindre smet i formen. Får man till en perfekt browniebotten så kan jag lova att den här kakan blir sjukt god! För även om botten var för torr så kunde man smaka att det var en riktig 10-poängare, om man får till botten det vill säga. Jag tänker försöka på nytt snart igen!
 
 
 
 
#1 - - Suzanne BakeBelieve:

Jag blir så otroligt inspirerad av att du testar mina recept, och att det blir så fint! Hurra vad glad det gör mig :) Brownies är lite knepigt att få till med kladdigheten, det är viktigt att röra ner övriga ingredienser (utöver socker och ägg) så det inte kommer i för mycket luft. Ska komplettera mitt recept med att skriva det. Och sedan att man känner sin ugn, så man får till kladdigheten. Tack för att du delar med dig! Hur uppskattat som helst från min sida!!

Svar: Hej Suzanne! Kul att du svarar :) Jag ska definitivt göra om caramel brownien snart och ska då vara extra försiktig när jag blandar i mjölblandningen. Jag vispade ner dem med en elvisp vilket säkert är ett no no för jag upptäckte mitt i baket att jag inte köpt en vanlig visp än hehe. Måste införskaffas! Nu har jag dessutom lite bättre koll på ugnen här hemma så nu kommer jag ta ut den efter hälften av tiden. Som sagt, den är värd att baka om många gånger tills den blir perfekt, så himla god! :) Kram
Emilia

Till top