Kvällspromenad

Allmänt, Australien / Permalink / 0
Som ni märker så har vi inte överdrivet mycket att göra om dagarna. Om ni nu undrat hur vi kan ha tid för så mycket saker så är det för att ingen utav oss jobbar just nu. M börjar jobba nästa vecka och jag kommer ju som ni vet att vänta tills jag får mitt rätta visum. Även om vi klättrar lite på väggarna här hemma så försöker vi så klart njuta. Snart kommer man längta tillbaka till de här dagarna då man var rastlös och ledig hela tiden. Hur som helst, i eftermiddag blev vi båda väldigt rastlösa trots att vi underhållit oss själva med både springrunda och mataffärstur tidigare på dagen. Så vi slängde på gympadojorna och gick ner till havet för en liten promenad. Herregud! Jag glömmer nästan bort hur vackert det är här ibland. Det är verkligen häpnadsväckande vackert nere vid strandpromenaden som slingrar sig från Bondi till Coogee. Men jäklar vilken rumpträning det vart! Hela promenaden längs havet gick vi i uppförsbackar och långa trappor. Dessutom är det stupa backar hela vägen hem sen. Jäklar vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon! 

Clovelly Beach 

Promenadvägen mot Coogee
Gordon's Bay


God natt från Sydney. Nu ska jag sova. Som ni kanske märkt så stämmer aldrig klockan på mina inlägg. Min blogg är inställd på svensk tid. Därför står det ofta att jag postar inlägg mitt i natten. Nu är kl. 23.17 i Sydney men det står att jag postat inlägget svensk tid. Jag mejlade blogg.se och de svarade att man inte kan ändra det i dagsläget vilket är väldigt irriterande. Vill ni att jag ska skriva i början/slutet av varje inlägg vad klockan är här eller det kanske inte är så intressant i alla fall? :)

Caramel Brownie

Allmänt, Mat / Baka, Brownie, Caramel, Recept / Permalink / 1
Jag hittade en jättemysig bakblogg för några dagar sedan och föll för ett recept på Caramel brownie. Jag visste att det skulle bli extremt svårt att få till det eftersom jag bakade med nya och lite annorlunda ingredienser. Dessutom har jag knappt använt köket och det som skrämde mig mest var att använda ugnen. Det första baket i en ny ugn blir ju ofta inte som man tänkt sig och jag kan säga att det blev fallet för mig den här gången också. Browniebotten blev alldeles för torr. Ugnen var supervarm och jag tog ändå ut kakan 10 minuter tidigare än de 30 min som den skulle vara inne. Jag borde egentligen ha gjort en ny botten men jag orkade verkligen inte och bestämde mig för att chansa. Dagen efter efter att browniebotten stått i kylen över natten så gjorde jag den sjukt goda och fluffiga karamellsmörkrämen. Denna var verkligen underbart god! Det sista jag skulle göra var att smälta chocklad på spisen. Men jag kan ju säga så här, gasspis kombinerat med billiga skitkastruller från Ikea är ingen hit! Chokladen brändes till en stor boll i kastrullen och det var bara att kasta. Det har aldrig hänt mig tidigare. Så jag var rätt så irriterad vid det här laget. Men som tur var så hade jag lite choklad kvar som jag smälte i mikron istället. Det räckte såklart inte att täcka hela kakan med så jag ringlade på chokladen i ett fint sicksack-mönster istället. Som jag redan misstänkt så var ju botten alldeles för torr och på tok för hög. Nästa gång ska jag köra kakan mycket kortare tid i ugnen och så ska jag ta mindre smet i formen. Får man till en perfekt browniebotten så kan jag lova att den här kakan blir sjukt god! För även om botten var för torr så kunde man smaka att det var en riktig 10-poängare, om man får till botten det vill säga. Jag tänker försöka på nytt snart igen!
 
 
 
 

Centennial park

Allmänt, Australien / Permalink / 0
Nu ska ni få höra något otroligt! Jag var ute och sprang idag med! Ni kanske undrar varför det är otroligt? När det gäller mig och löpning så är det ofta så att jag kör ett pass och sen är jag så nöjd över min prestation att det tar alldeles för länge innan jag ger mig ut igen. Vilket gör att jag aldrig förbättrar min kondition och stannar på samma dåliga nivå jag är på nu efter en hel vinter i Sverige med knappt någon träning alls. Men nu är jag väldigt bestämd och jag vill verkligen få bättre kondition. Just nu kan jag springa ca 5km innan jag typ vill dö. Stora målet är ju självklart att springa milen. Men det kommer. Huvudsaken är att jag håller igång nu och inte hoppar över löppassen. Minst 3 gånger i veckan är mitt mål just nu och varje gång jag springer har jag ett nytt mål. Idag till exempel hade jag tänkt ut ett ställe på min vanliga runda som jag måste passera och öka med några hundra meter. Så om jag håller igång det så borde jag snart klara två varv runt parken. Jag springer i Centennial Park som ligger väldigt nära oss. Det är verkligen en härlig park att vara i. Den är enorm och det finns massor med spring och cykelspår, sjöar med svanar och till och med en hästpark (så kanske man inte säger?). Jag tog lite bilder när jag var klar men jag lovar att gå ner med riktiga kameran någon dag och ta lite finare bilder till er. 


Till top