Like a girl

Allmänt / Girlpower, Reklam / Permalink / 3
Wow! Go Always säger jag bara! Vilken bra reklam! När de små tjejerna kom fram kunde jag inte hålla tårarna borta. Och ja, I cry like a girl. Men det är jag fan stolt över. Hoppas att den här reklamfilmen kommer att sändas på tv i många länder. Så många små tjejer lär sig tidigt att flickor kan göra mindre än pojkar och anpassar sig efter alla dessa tusen normer om hur tjejer ska vara. Visst finns det massor av normer och förväntningar som pojkar växer upp med också men jag tror garanterat att det är värre för tjejer, framför allt i tonåren. Det är precis det som den här reklamfilmen bevisar. Det är på tiden att tjejer växer upp med mera girlpower istället för att i tidig åler lära sig att flickor minsann inte ska ta plats och tex inte prestera bättre än pojkarna på gympan. Grymt bra reklam, mer sånt! 
 
#1 - - Emilia:

Blev så glad av den videon, sen går man in och läser kommentarerna under videon och vill skrika rakt ut av ilska. Fy fan vad irriterad jag blir, hur kan man inte förstå att man ska behandla människor som människor och inte som kvinna alternativ som man. Folk (män) har liksom attityden, "men kvinnor har ju fått så himla många rättigheter, kan dom sluta klaga eller!", man bara nej? Blir så trött på att folk tycker det är ett större problem att männen ofta förutsätts betala på en date, än att kvinnor får sämre lön än män för samma jobb. Det är det manliga könet som begår majoriteten av alla brott men ändå anses kvinnor vara det svaga könet = crazy world. Åh haha, började denna lördag med förhöjd puls känner jag... :)

Svar: Ååå jag håller helt med. Jag vågar knappt kolla kommentarerna för att de kanske förstör den härliga go go go/girlpower-känslan man fick efter ha sett videon. Som vi sagt förut här, de som behöver se den här videon kommer nog inte att göra det tyvärr. Eller så kollar dem och lägger en dum kommentar under så att videon tappar värde för de andra unga som klickar på den och läser kommentarerna. Men det är ju iaf bra att fler och fler stora företag tar upp det. Hoppas i alla fall att de sänder reklamer som denna och att några iaf får sig en tankeställare!
Emilia

#2 - - Em - mitt liv på NZ:

Så himla GRYM video!!! Längtar tills jag kan förmedla samma budskap till min dotter. Var stolt över att du är en tjej!

Svar: Ja eller hur! Så jäkla grymt av Always att uppmärksamma det på det här sättet!
Emilia

#3 - - Louise:

Niceeeee! Dela på fejjan då :))

Till top