Inspiration

Allmänt / Inredning, Inspiration / Permalink / 1
Tittade förbi en sväng på inredningsbutiken Koskela idag och nu är inredningstankarna på högvarv här hemma. Butiken har allt man kan tänka sig till hemmet och det är omöjligt att inte börja drömma om en lotterivinst för att ha råd med att köpa allt fint i hela butiken. Jag längtar så mycket tills vi har normal ekonomi igen och vi kan börja köpa fina saker till vårt hem. Snart så, snart! 

Sydneytips - Eveleigh Markets

Allmänt, Sydneytips / Eveleigh, Farmers, Markets, Marknad, Sydneytips / Permalink / 0
Igår åkte vi till Eveleigh markets för första gången och det var så himla mysigt att jag måste rekommendera det här. Det är en gammal tågtraversshall som varje lördag fylls med stånd av olika lokala försäljare. Man kunde hitta det mesta i matväg. Allt från grönsaker, juicer, marmelader, pasta, bakverk och blommor. Vi köpte smarrig lunch hos Billy Kwong och satte oss i solen och njöt av att sitta och titta på alla människor som gick förbi. Det var en man som stod och spelade saxofon precis där vi satt och åt och världens sötaste lilla pojke stod och dansade framför honom. Han lyckades charma med sig hela gruppen människor som satt och åt och fick många "aaaawh" innan han var klar med sin lilla show. Efter marknaden stannade vi en stund i Surry Hills och tittade i lite butiker. När vi sedan gick förbi Bourke Street Bakery så kunde vi inte hålla oss och köpte deras kända tartes med oss som snacks i bilen. Mums mums mums! 
 
 
 
Chinese pancakes från Billy Kwong, mums! 
 
Det här märket måste jag ju testa snart! Man borde ju få rabatt om man heter Emilia? ;)
 
De hade inte bara ett fint namn utan allt såg dessutom väldigt smarrigt ut. Nästa gång jag ska laga italienskt kanske jag får ta mig tillbaka dit och köpa på mig lite Emiliaprodukter. 
 
Crème Brulee tart med pistagenötter på toppen. Ni kan ju gissa hur god den här var? 
 
 

Like a girl

Allmänt / Girlpower, Reklam / Permalink / 3
Wow! Go Always säger jag bara! Vilken bra reklam! När de små tjejerna kom fram kunde jag inte hålla tårarna borta. Och ja, I cry like a girl. Men det är jag fan stolt över. Hoppas att den här reklamfilmen kommer att sändas på tv i många länder. Så många små tjejer lär sig tidigt att flickor kan göra mindre än pojkar och anpassar sig efter alla dessa tusen normer om hur tjejer ska vara. Visst finns det massor av normer och förväntningar som pojkar växer upp med också men jag tror garanterat att det är värre för tjejer, framför allt i tonåren. Det är precis det som den här reklamfilmen bevisar. Det är på tiden att tjejer växer upp med mera girlpower istället för att i tidig åler lära sig att flickor minsann inte ska ta plats och tex inte prestera bättre än pojkarna på gympan. Grymt bra reklam, mer sånt! 
 
Till top