Jag kan inte förstå konst, förlåt mig.

Allmänt, Humor, Sverige / ModernaMuseet, Museum / Permalink / 0
Promenaden blev inte långvarig idag då det var riktigt blåsigt och kallt. Vad gör man då en lördag mitt på dagen? Vanligtvis skulle jag kunna svara: shoppa, fika, slappa. Inget utav dem är ett alternativ just nu. Shoppa får varken M eller jag göra för varenda grej vi köper är ytterligare en SAK vi måste ha med i bagaget. Värdet av det man köper måste alltså vara högre än extra kostnader för extra vikt eller bagage. Fika är typ det enda jag göra hela dagarna nu då jag inte måste vara på plats på jobbet. Att bara slappa är M alldeles för rastlös för att göra i mer än 2 sekunder så det är inte heller något alternativ. Så vad gör man då? Jo, gå på museum. Då vi varit på Vasamuseet nyligen och på Fotografiska flera gånger så gick vi till Moderna Museet den här gången. Jag har många gånger "försökt" att förstå mig på den typ av konst som finns på museeum som Moderna men jag måste erkänna mig besegrad. Jag gillar inte den typen av konst över huvud taget. Ska jag vara ärlig tycker jag att det mesta inte ens är konst. Det tog mig ca 5 minuter innan jag blev uttråkad och började att gäspa och titta på klockan.
 
Det här är ett exempel på en scen som utspelade sig idag på museet. Mitch och jag går runt i ett utav de stora utställningsrummen, han har kommit till tavla 3 av 22 och jag är redan klar med alla i rummet då jag inte har ork att ens granska alla och läsa de små beskrivande texterna. M har någon grej med att han måste se eller ta på varenda liten sak i varje rum, affär, bar eller café han kommer till, så det tar ofta lite tid. Hur som helst, jag börjar gå vidare till nästa rum, ser hur muséearbetarna tittar på mig då jag går planlöst runt i cirklar och gäspar. Tänker att nu ska jag se fokuserad ut på nästa bild jag tittar på så att de tar mig lite seriöst. Nästa bildserie jag börjar kolla på står jag ett bra tag och stirrar rakt på flera tavlar, men jag är så trött att jag bara står och stirrar, ser inte alls vad fotografierna föreställer utan står bara där och försöker se smart och kulturell ut, fråga mig inte hur. När Mitch äntligen kommit ikapp mig står jag fortfarande och stirrar och min hjärna har vandrat vidare och står och funderar på om de har räkmackor i restaurangen. Helt plötsligt hör jag Mitch: Men varför står du och stirrar på de här? Och så fnissar han lite. Jag tittar upp och ser att jag står framför en samling helt groteska bilder på underliv, snoppar och hålet man har där bak (jag vill inte ens skriva det). Fan, jag som åtminstonde skulle se smart ut och så har jag varit pervot som står längst fram och tittar på könsdelar. 
 
Jag säger det igen. Jag förstår mig inte på konst!
 
Tog ingen bild på Moderna idag, det var jag alldeles för uttråkad för. Tänkte ta en bild på de vulgära tavlorna till det här blogginlägget men det kändes inte så passande efter att folk redan sett mig stirra på tavlorna så länge. Bilden ovan är från Tate Modern i London där Mitch också fick släpa runt på mig som en rastlös liten 5-åring.
 
Till top