Vi överlevde!

Allmänt / IKEA, Kitchen, Koskela, Mike, Shopping, by / Permalink / 1
Ikeabesöket gick strålande och vi klarade oss på ca 1 timmes besök, vilket var alldeles lagom. Vi köpte massor med småsaker som förvaringsburkar, lådor, gardinstänger, lakan, galgar och lite mat såklart. Mitch har nog börjat förstå att min förtjusning för Ikea inte har något med deras möbler att göra utan det är vid utgången som mitt leende börjar växa ändå upp till hårfästet. När jag ser matbutiken blir jag alltid lika glad. Även om mycket utav maten de säljer är skit så kan jag inte låta bli att gå igenom ALLT för att se om det är något jag vill ha. Jag har tänkt att ge mig på att laga köttbullar snart och ska göra egen gräddsås MEN utifall att den går käpp rätt åt helvete så köpte jag en back-up. Dock hoppas jag på att jag slipper använda denna äckliga pulverblandning. Hemmagjort är ju alltid godast. 
 
Efter Ikea var vi i stort behov av mat och bestämde oss för att åka till Kitchen by Mike i Alexandria som vi velat testa länge. Wow, säger jag bara! Så himla gott! Bor man i Sydney är detta ett måste om man är i krokarna. Gott och dessutom nyttigt. Dessutom kan man kika in på läckra inredningsbutiken Koskela (som jag nämnt förut här i bloggen) som ligger i samma lokal som restaurangen. 
 
Det bästa med Ikea är ju såklart matavdelningen. Plockgodiset är såklart det allra bästa. Det är lätt att urskilja de enda svenskarna i matdelen. Vi är dom enda som plockar på oss sill, kaviar och kräftor. 
 
Tack Ikea! Detta är vår numera SUPERorganiserade kryddlåda. Förut har de stått i ett skåp i en enda röra. Nu finns de i en låda underspisplattan. Perfekt!
 
Hittade denna bok längst fram bland kokböckerna i en bokaffär. Allt som är skandinaviskt är verkligen extremt trendigt här just nu. Skandinavisk inredning är det som är allra hetast just nu men även i matväg ser man allt fler saker poppa upp i butiker. I bakboken fanns det recept på kärleksmums, kanelbullar, midsommartårtor, semlor mm. Underbart att se detta i bokaffären tycker jag! Destu mer svenska saker som kommer hit destu mer hemma känner jag mig. 
 
 
Min mumsiga lunch som bestod av kyckling med kryddig sås och broccolini med en sidsallad av grönkål, bönor och ugnsbakad pumpa med yoghurtsås. Mums! Kika in på Kitchen by Mike's hemsida om ni är intresserade av att gå dit ni som bor i eller besöker Sydney. 
#1 - - JUNITJEJ:

IKEA är toppen!

Svar: Ja verkligen! Det är så himla bra för oss svenskar att det finns runt hela världen :)
Emilia

Till top